19 Nisan 2015 Pazar

LAMY Safari 2015 Special Edition Neon Lime


Bugün yine bir Lamy konuğumuz olacak , Lamy Safari 2015 rengi Neon Lime. Güzel bir dolma kaleme başlangıç ürünü  olan Safari ve yine Lamy markasının Al-Star modellleri , çoğumuzun bildiği gibi her yıl yeni bir dengi Special Edition olarak kullanıcıların beğenisine sunuyor. 


Daha önce 2009 ve 2011 de çıkan Lime renginin Neon versiyonunu bu sene çıkardılar. Bundan önce ki senelerde ise gördüğünüz gibi 2013 de Neon Yellow ve 2014 de Neon Coral renkleri çıkmıştı son 3 yıldır Safari modellerinde Neon renkler tercih ediliyor. Bir çok lamy koleksiyoneri ve ben Mor rengi beklerken Neon Lime biraz şaşırtıcı oldu fakat ben buna bir bakımdan sevindim çünkü Al-star modelinde çıkacak olan metalik bir mor renginin daha güzel olacağına eminim , umarım de beklentim olur ve öyle yaparlar. 


Lime renginin hem 2009 da hemde 2011 de çıktığını söylemiştim , bunun sebebi kapak tepesinde genelde ilk üretimlerde siyah lastik kullanılması , ikincisinde ise yine gövde materyalinin açık şekilde bırakılmasi oluyor. 


Lamy genelde kapak tepesinde ve klips de renk olarak yaptığı bir iki değişiklikle bunları Limitli veya özel versiyon olarak da satışa sunuyor. Bugün yeni çıkan renklerin diğer benzer renklerle karşılaştırmasının üzerinde durmak istediğim için fazla detaya girmek istemiyorum. Fakat genel olarak yeni başlamak isteyenlerin aklında nereden baslamalıyım gibi sorular Oluyor, Safari benim ilk dolma kalemim di, ben herhengi bir aksilik yaşamadım ve bu hobiye devam ettim fakat dolma kalem sektöründe ucuz sayılabilen bir sınıfta bulunan bu modeller de ilk safhada kullanıcılara fazla gelebilir o yüzden belki de ilk başta kullan at dolma kalemler kullanılıp sonra bu tip bir kaleme geçilebilir.


Günlük kullanımda devamlı yanınızda olabilecek, elinizdeki duruş bakımından da rahat edebilceginiz bir dolma kalem olarak Safari modellerini değerlendirmeye alabilirsiniz. Aklında bu tip sorular olanlara da biraz tavsiyede bulunmak istedim. Kalem aman aman bir renge sahip olmasa da, yine de safarinin bazı renklerinden daha iyi diye düşünüyorum. 


Sevgiler
Historian

2 yorum:

  1. Tavsiyelerin çoğu dolmakaleme yeni başlayanlar için faydalı olacaktır diye düşünüyorum ben de ilk başta kullan at kullanılmasından yanayım. Dolma kaleme fazla paralar verip sonra kullanılamayacağını düşünüp kenara atmaktansa kullan at almak daha mantıklı.Piyasadaki Lamy Safari fiyatları azımsanmayacak ölçüde çünkü... Neon Lime' i niye çıkardıklarını gerçekten merak ediyorum umarım 2016 rengi de neon pembe filan olmaz artık normal renklere dönüp neon olmayan bişeyler üretseler ben de koleksiyonuma devam etsem:)İnceleme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur , o dönem biraz sıkıntılı ve akilda çok fazla soru olan bir dönem oluyor o yüzden faydalı olabilmek çok iyi olur. Dediğiniz gibi kullan at kalemler en azından maliyeti çok az oldugu için ilk aşamada tercih edilebilir ve sonradan diğer kalemlere geçilebilir. Ben öyle yapmadım ilk kalemim safari idi , bir sorun yaşamadım ama daha doğru gibi dediginiz. Neonlardan biraz uzaklaşmak herkese iyi gelecek gibi , geçen yıl coral çıkınca sizin blogta da bu tür sohbetler yaptık , Lamy'nin kullaniciları biraz dinlemesi gerek sanirim :) yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil