28 Haziran 2015 Pazar

Başlangıç için Scrikss Peak-Penguen Defter ve Hediye çekilişi


Dolma kaleme yeni başlamak isteyenler ve günlük kullanım için pratik, cüzzi miktara sahip kalem arayışında olanlar için incelemeler devam ediyor... Kafalardaki soru işaretlerinin çoğunluğunu oluşturan "Hangi kalemi alıp da başlamalıyım?" Şeklindeki sorulara karşı,her daim önermiş olduğum kalemlerden biri Scrikss Peak. 




Kartuşlu oluşuyla pratik ve her zaman kullanıma müsait, mürekkep rengiyle uyumlu uçları ile eğlenceli bir kalem. Benim başlangıç kalemim değildi fakat ben şuan severek kullanıyorum. Özellikle, değer verdiğim kalemlerimin günlük kullanımda  kaybolmasından sonra bu tür kalemlere de kalemliğimde yer ayırmaya başladım ve gördüm ki daha önceden bunu yapmalıymışım. Ucun üzerinde boyutu ve Platinum marka kalemlerde olduğu gibi bu Platinum firmasının ürettiği kalemde de "p" yazıyor. 





Kartuşu kaleme takıp uca mürekkep gelmesi için bir kaç kere salladıktan sonra kalem yazıma hazır oluyor çok yumuşak yazan ucu beni sevindirdi ayrıca mürekkebinin rengi de turuncuya kaçan tatlı bir kırmızı.:) Bu kalemle nereye yazdık bir de ona bakmalı. 





Penguen'in çıkarmış olduğu karikatür kapaklı defter... Hem farklı ve eğlenceli hem de kağıt kalitesi oldukça iyi. İyi derken kıyaslama yapacak olursam şöyle ki Moleskine defterlerden de oldukça iyi. Eğer kalem ve mürekkep çok ıslak bir yazım birlikteliği yaratmıyorsa daha da güzel, sayfada mürekkep dağılması , harf deformasyonu yok, arka sayfada ise hafifçe belli olan mürekkep gölgeleri mevcut fakat dediğim gibi fazla zorlanmadığı sürece oldukça güzel bir defter ve dolma kaleme müsait. 




Bu fotoğrafta görmüş olduğunuz benim kullanmış olduğum defterin aynısı ve Scrikss Peak dolma kalemin mavi renklisini ise çekiliş ile bir izleyicime vermek istiyorum. 

Çekiliş şartları her zaman ki gibi: 
1- Benim izleyicim olmanız. ( Bu şartı sağlamak için sitenin web sürümü görünümünde yazının veya ana sayfanın sağ tarafında ki ''izleyiciler'' panelinde ''Bu siteye katıl'' sekmesine tıklamanız yeterlidir. Mobil uygulamada sayfanın en altında yazan web sürümüne geçmeyi unutmayanız.) 

2- Bu yazı hakkında veyahut katıldığınızı belirten bir yorum bırakmanız.


Bu iki şartı sağlayanlar arasından çekiliş yapılıp sonuç yine bu yazının altına son katılım süresi bittikten 30 dk sonra eklenecektir. Son katılım ise 2 temmuz 2015 saat:20:00'dir.

Herkese mutlu bir hafta ve bol şans.

edit:

SONUÇ

Kazanan izleyicim; Haydar Şen olmuştur.Tebrikler, bana ulaşırsanız sevinirim.

 Sevgiler
Historian

36 yorum:

  1. Yeni başlayanlar için kalem ve defter mi :)) tabi ki katılıyorum. Böyle bi çekiliş yaptığınız için çok teşekkürler. Bana çıkması umuduyla :)

    YanıtlaSil
  2. Bazı kelimeler çok güzel, 'sessizlik' gibi.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Her pazar gününü yeni yazınızı okumak için iple çekip çekilişe katılmamak olur mu? Katılıyorum...

    YanıtlaSil
  4. Kullandığım bir adet dolma kalem oldu 27 yıllık hayatımda. Ancak uzun süre yazınca kalem elimde ağırlaşmaya başlıyordu resmen. Hafif bir dolma kalem için şansımı denemek adına, katılıyorum ben de =)
    İyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  5. Bir süredir sizi instagramdan takip ediyorum paylaştığınız fotoğraflardaki yazı stiliniz dolma kaleme olan ilgim arttı.bu yüzden çekilişe katılmak istedim.

    YanıtlaSil
  6. Kaleme de deftere de bayıldım :) ben de katılmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Bu aralar şans benim yanımda gibi duruyor bu güzel kalem ve defter için bir daha denemem lazım hayırlısı :)

    YanıtlaSil
  8. Ben de dolma kaleme Scrikss Peak ile başladım:) Yumuşaklığı beni de şaşırttı. Elimden gelse ders çalışırken bile kullanırım sanırım:D Bende siyah rengi var ama kırmızının turuncumsu rengine bayıldım ilk fırsatta kırmızısını da alacağım:D Ancak benimki kullandıktan bir süre sonra kartuşu sızıntı yaptı. Şeffaf gövdeden dolayı görüntü biraz rahatsız ediyor beni. Ve daha fazla sızıntı olur diye de korkumdan kullanamıyorum, temizlenmek için bekliyor şuan. Benzer bir sıkıntı sizde de oldu mu? Olduysa ya da olmadıysa da nasıl temizleyebileceğim hakkında bir öneride bulunabilir misiniz? Cevap verirseniz çok sevinirim:) Buarada beni çekilişin dışında tutun lütfen. İyi günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı gerçekten güzel tavsiye ederim, ben uzun süre kullanmadim daha, fakat öyle bir sıkıntı yaşamadım.Kullanmaya devam edeceğim eğer öyle bir sıkıntı yaşarsam buraya da yazarım. Ucu tutup sağa doğru çevirerek çekerseniz çıkıyor damaktan , o haliyle parçaları ayri ayrı yıkayıp kuruduktan sonra tekrar takabilirsiniz kolayca çıkıp takılıyor. İyi günler dilerim.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Defter güzelmiş. Scrikss Peak' ın bu kadar güzel yazdığını bilmiyordum. En kısa zamanda inşallah bir tane kırmızıdan edineceğim. Peki kartuşları kolay bulunuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4'lü halde satılıyor peak kartuşları bulması sıkıntı olmayan bir kartuş. :)

      Sil
  10. Benim ilk dolmakalem tecrübem Scrikss 33 ile başladı. Ucuz olmasına rağmen dolmakalemi sevdiren bir başlangıç oldu diyebilirim. Scrikss Peak de eminim böyledir. Dolmakalemde paha değil yazı keyfi aranmalı bence. Ki hiç ummadığımız bir şekilde ucuz kalemler -Scrikss 33'üm gibi :)- yazıya ahenk katabiliyor. İncelemeniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. çok beğendim ve katildimm

    YanıtlaSil
  12. Kırmızısını ben de kullanıyorum hem pratik hem keyifli bir kullanımi var

    YanıtlaSil
  13. Kırmızısını ben de kullanıyorum hem pratik hem keyifli bir kullanımi var

    YanıtlaSil
  14. Kırmızısını ben de kullanıyorum hem pratik hem keyifli bir kullanımi var

    YanıtlaSil
  15. Kalem önerisi güzel. Ancak ben deftere bayıldım resmen.

    YanıtlaSil
  16. Yeni başlayanlar için kalem ve defter mi :)) tabi ki katılıyorum. Böyle bi çekiliş yaptığınız için çok teşekkürler. Bana çıkması umuduyla :)

    YanıtlaSil
  17. İnceleme için teşekkürler. Ben de birkaç yerde Scrikss Peak'e rastlamıştım, almamıştım nedense.Eski bir öğretmenimin giderken bana bıraktığı bir dolma kalemdi ilk kullandığım. Dolma kaleme başlangıç olarak kullanışlı bir seçenek sizin de dediğiniz gibi. Ben de çekilişe katılmak isterim.

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Yaziyi okuyunca kendimi bu güzel kalem ve bu güzel defter ile yazı masamın başında yazı yazarken hayal ettim. Çok keyifli görünüyor, katılmak istiyorum, teşekkürler,

    YanıtlaSil
  20. Yaziyi okuyunca kendimi bu güzel kalem ve bu güzel defter ile yazı masamın başında yazı yazarken hayal ettim. Çok keyifli görünüyor, katılmak istiyorum, teşekkürler,

    YanıtlaSil
  21. Yaziyi okuyunca kendimi bu güzel kalem ve bu güzel defter ile yazı masamın başında yazı yazarken hayal ettim. Çok keyifli görünüyor, katılmak istiyorum, teşekkürler,

    YanıtlaSil
  22. Ben de katılmak istiyorum, sevgiler🎈

    YanıtlaSil
  23. tabi ki katılırım, zaten penguen dergisini çok severim. kalem sevdiğimi söylememe gerek yok sanırım :)

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Farklı bir markanın benzer bir modelini kullanıyorum, yarattıkları katma değer fiyatlarının üzerinde. Listeye beni de dahil ediniz.

    YanıtlaSil
  26. YENİ BAŞLAMADIK AMA MUTLAKA BAŞLAYAN BİRİ VARDIR:))

    YanıtlaSil
  27. Yazi orneginin rengi cok hosmus, esprili deftere canli turuncu yakismis. Mavi murekkep de oldukca canli duruyor, kapaktaki deniz temasiyla uyumlu olmus o da.

    YanıtlaSil
  28. çok mutluyum. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  29. Scrikss Peak ile ilgili güzel bir inceleme. Üzerine bir kaç şey eklemek isterim izniniz olursa. Öncelikle bir süre kullandıktan sonra nib üzerindeki boya kaplama olduğu için çıkıp normal çelik nib görüntüsüne kavuşuyor, ama bu moralinizi bozmasın, yazım kalitesini değiştirmiyor. Bir de youtube videolarında Platinum Preppy ile Pilot V-Pen hibritlenmesi ile ilgili videolar var. V-pen'in daha iyi olan nibini Preppy ye naklediyorlar. Preppy ile Peak aynı üretim bandından çıktığı için böyle bir hibritlemeyi ben de denedim, fakat Preppy'nin feed arka kısmı yapıştırılmış olduğu için çıkmıyor. Sonuç kırılmış bir Peak.

    YanıtlaSil
  30. defter ayrı kalem ayrı güzel hepsi benim olsun istiyorum. Böyle bir çekiliş düzenlemeniz çok hoş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil