21 Haziran 2015 Pazar

PAPERBLANKS DEFTER VE MONTBLANC ALBERT EİNSTEİN GREY MÜREKKEP


Hazirana inat bulutlu devam eden havalara fazla direnemedim maalesef  ve gri bir pazar konsepti oluşturdum, bu konuda da sevgili Albert bana yardımcı olmaktan çekinmedi sağolsun , kendisini buradan saygı ile anıyorum. Hem defterde hem de mürekkepte favorilerimin başında gelen bu ikiliden sizlere biraz bahsetmek isterim: Paperblanks Albert Einstein defter ve MontBlanc Albert Einstein gri mürekkep. 


Defterimiz sert ve mıknatıslı kapağa sahip.Önemli kişileri ve olayları baz alarak çok şık ve kaliteli defterler üreten bir firma Paperblanks. Albert Einstein yanında , Charles Darwin , Mahatma Gandhi , Leonardo Da Vinci,  Michelangelo, Edgar Allan Poe gibi bir çok isim var. Farklı renkler ve çizimler veya yazılarla süslenen kapaklarla birlikte. Fildişi veya kırık beyaz diyebileceğim renkte 100gsm'lik kağıtlara sahip olan defterlerden, daha önce çizgili bir Charles Darwin defteri bitirmiştim bu sefer kareli olanından kullanıyorum.


 Değişik boyutlarda bulunabilen bu defterlerin kağıtları benim kullandığım o kadar  defter arasında dolma kalemi en çok seven ve uyum sağlayan kağıtlar oldu. Kağıttan bahsetmişken asitsiz olduklarından da bahsetmekte fayda var, defterler çevreye duyarlı olarak el ile yapılıyor. Dolma Kalem ile kullanımda istenmeyen sonuçlara hiç rastlamadım.


Bugünkü kalemlerim ve mürekkebim kağıdı pek zorlayıcı değiller fakat emin olun performans aynı kalıyor kalın uçlu kalemler ve ıslak mürekkeplerde de. Aşağıda ki fotoğrafta da görüldüğü üzere sayfanın arkasında da mürekkepten eser yok.


 Albert Einstein grey mürekkep ise ise ton olarak açık ara önde olan favori gri rengim, gerek gölgelenme ve kuruma hızı gerekse farklı uç boyutlarında aldığı renk etkileyici Pelikan M805 F uçla daha yumuşak tonlu gri iken Twsbi gibi daha ince F de koyu gri , siyaha kaçan renge sahip. Uzak doğu kaleminde böyle kuru bir markanın mürekkebini F uçta kullanıp hiç sorun yaşamadığım gibi Pelikan obb uç ile de kullandığım zaman ıslak yazımı dengeleyip güzel bir uyum ortaya çıkarıyor. Sanki ne istediğinizi bilip kendisini ona göre ayarlayan tuhaf bir mürekkep.


Eğer gri seviyorsaniz denk gelince hiç çekinmeden alın kullanın bu mürekkebi derim, pişman olmazsınız ben herkese öneriyorum.Defteri ise D&R başta olmak üzere çoğu yerde bulma şansımız var fiyatları biraz fazla tek dezavantajları o fakat hem şık hemde herşeyiyle kaliteli bir defter pek yok maalesef... Bugünlük bu kadar diyelim.
Sevgiler
Historian

17 yorum:

  1. ne kadar güzel bir defter bu!

    YanıtlaSil
  2. Harika bir defter! Paperblanks defterleri çok seviyorum ama dediğiniz gibi biraz pahalı. Edgar Allan Poe olanı istiyorum, hiç rastlamadım şimdiye kadar, gördüğümde alacağım. Poe'yu bulamazsam ise pes edip Einstein'ı alırım herhalde, bu da çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Poe'nun rengide mor tonlarında oldukça güzeldi, boyut olarak benim işime bu büyük boylar daha çok yarıyor olduğundan onu alamadım büyüğünü bulamadığım için. Belki D&R sitesinde vardır, bakmalı. :) Bu arada geçen gün yorum yapmışsınız onu biraz geç gördüm ve cevap verdim, kusura bakmayın.

      Sil
  3. Albert Einstein benim Montblanc mürekkeplerimden en sevdiğim bu yüzden bulduğumda yedeklemiştim:)Paperblanks ise piyasadaki en iyi kağıda sahip defterler arasında biraz tuzlu olmasa da fiyatları kıyıp da kullanabilsek diyorum... Bana hediye gelen Paperblanks Amy Winehouse' u dolabımda saklayacak kadar abartmış olabilirim mesela:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benim de İrish green ve Albert Einstein favori mürekkeplerim MB mürekkeplerde. Çok güzel defterler paraya kıyıp alsak bile yazmaya kiymasi zor oluyor her türlü sıkıntı yani :)

      Sil
  4. Deftere bayıldım. Güle güle kullanın inş :)

    YanıtlaSil
  5. D&R'ın sitesinde Poe yoktu, Einstein'ın her iki boyu da hala var. Gerçi ben Poe'yu ararken D&R'daki Einstein'ı da kaçıracağım bu gidişle :).
    Ben henüz alışamadım Blogger'ın yorum kısmına, mailime bildirim gelmiyor, hangi yazının altına yazdığımı unutup kaçırıyorum. Mesela ben Lamy Neon Lime yazısının altına yorum bıraktım sanıyordum, yorumunuz onaylandıktan sonra görüntülenecektir bildirimi gelmişti, hala görünmüyor diye düşünmüştüm, oysa siz çoktan yanıt vermişsiniz bile :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu yayınla sekmesinin yanında beni bilgilendir diye bir kutucuk Oluyor onu işaretlerseniz o yazı hakkında ki yorumlar veya cevaplar mail olarak geliyor :)

      Sil
  6. Merhaba, babil.com'da hem Einstein hem Poe'nun üç boyu da var :). enpara.com'un %50 indirimi için bakarken fark ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir haber , teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Mukemmel bir murekkep-defter uyumu olmus. Bana da onermistiniz bu murekkebi ama ne yazik ki bulamadim, Faber Castell gri siparis ettim. Umarim o da guzel cikar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet herkese de öneriyorum, limitli seri olduğu için de bulmak zor oluyor maalesef. Bulursaniz kaçırmayın sakın :) Ve çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Dün tesadüfen D&R'dan ben de Einstein defter bulup aldım göründüğünden de güzel ne güzel tanıtmışsınız siz de ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , iyi günlerde kullanırsınız umarım defterinizi :)

      Sil