14 Haziran 2015 Pazar

STABILO EASYbirdy Violet/Yellow Dolma Kalem



Bir pazar sabahından daha herkese selamlar, sıklıkla sorulan bir konu üzerinde durmaya karar verdim blogda; başlangıç serisi dolma kalemler. 



Bu konuya aslında farklı şekilde başlamayı planlasam da bu Stabilo dolma kalemi bulunca dayanamayıp öne aldım kendisini. Stabilo' yu en çok renkli fiber kalemleriyle biliyoruz, hepimiz de az çok haşır neşir olmuşuzdur. 


Her ne kadar kendileri sitelerinde dolma kalemin modasının geçtiğinden bahsetseler de , dolma kalem üretmekten vazgeçmeyen bir firma. İyiki de üretiyorlar bence. Görüldüğü gibi kalem form olarak değişken, yer yer kalınlaşıp inceliyor fakat  ergonomik çizgilere sahip. Bu sebeple de kalemin kapağını arkaya takamıyoruz kalemin kapağını arkaya takarak kullanmadığım için benim için bir dezavantaj değil ama elbette takılsa iyiydi diye düşünenler olacaktır. 


Kalem hem kısa hemde uzun tip kartuşlarla kullanılabiliyor ve üzerindeki mürekkep penceresi yardımıyla da kalan miktarı görmek mümkün bu yönü iyi düşünülmüş. 

Uç  M olsa da , standart Lamy veya Pelikan başlangıç serisi kalemlerine nazaran daha ince yazan bir yapıya sahip, oldukça yumuşak ve konforlu. Uçta sanki yarı kapalı uçlardaki bir hava yaratılmış bu özellikle mi yapıldı yoksa kalemin tutma kısmının (grip ) kalın olmasından sebep bu algı mi ortaya çıkıyor bilemiyorum ama benim hoşuma giden bir nokta oldu. 


Grip demişken;yumuşak yapıda, fakat kalın olması özellikle kalemi biraz sıkıca tutup da yazan kullanıcılar için bir süre sonra yorucu olabilir bu konuyu da göz ardı etmemek lazım. Kapağı çoğu başlangıç seviyesi kalem gibi klik sistemli olarak kapanıp açılıyor, az önce de değindiğim gibi arkaya takmak mümkün değil. Kalemin sağ el ve sol elle yazı yazanlar için iki ayrı versiyonu da bulunuyor.


Kalemin farklı renkleri de piyasada mevcut, eğer kalın olması elde sorun yaratmayacaksa güzel bir başlangıç olabilir, deneyip de almak da fayda var. 


Sevgiler
Historian

4 yorum:

  1. Fiyatları nedir? Nerelerde bulabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Office1superstore'dan 50 TL gibi bir fiyata aldım , başka nerelerde var bilmiyorum fakat bulunduğunuz yerde bu magza varsa kalemi de bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Stabilo' nun dolma kalemine ben de rastlamamıştım.Başlangıç seviyesi/günlük kalem skalasındaki kalemlerin artması, çeşitliliği çocuklar, yeni başlayanlar ve bizim gibi iyi kalemlerini her yerde taşımak istemeyenler için bu şekilde farklı alternatiflerin olması sevindirici... 'Geçen yüzyılın ürünü diye tanıttıkları dolma kalemlere' rağmen dolma kalem üretmeleri de ayrıca ilginç olmuş:) İnceleme için çok teşekkürler...
    P.S.: Yusufçuk harika olmuş mavi tonları her zaman ilgimi çekiyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oldukça iyi bir gelişme böyle yeni ürünler. Bazı şeylerin zamanı yoktur, elbette kullanani zevk alanı bulunur her çağda; kitap , kalem vs.de bunların başında nasıl ki kitabın yerini pdf'ler , tabletler tutmayacaksa dolma kalem'de o sınıfta. :) Teşekkür ederim bende seviyorum maviyi.

      Sil