20 Ağustos 2015 Perşembe

J.HERBIN Emerald Of Chivor 1670 Anniversary Mürekkep İncelemesi


Herkese merhaba , bugün özel bir mürekkep konuğumuz var. J. Herbin 1670 Anniversary  Emerald of Chivor. J.Herbin , 16. yüzyıl coğrafi keşiflerinin öncülerinden olan Ispanya ve Portekiz ülkelerinde değil Fransa'dan gelen bir misafir. 'Coğrafi keşifler de nerden çıktı? ' diyecek olursanız J.Herbin 1670 , Herbin mürekkebin 340. Yılı dolayısıyla, okyanus ve denizclik serüvenleri ile oluşturduğu özel serinin temelini oluşturuyor.


Emerald of Chivor, Kolombiya'daki Chivor zümrüt madenini temsil ediyor, dünyanın en kaliteli zümrütünün çıkmış olduğu yer olan Chivor kraliyet aileleri tarafından istenilen bir hazine... Kisacasi 1670 serisinin hikayesi şöyle : Emerald of Chivor, dan önce "Blue Ocean" la yola çıkan gemicilerin, yolda geçirmiş oldukları fırtınalara ithafen "Storm Grey" çıkar ve sonunda hazineye 'Emerald of Chivor'a ulaşılır. 


Mürekkep fotoğraflarda görüldüğü gibi güzel bir yeşil tona sahip aynı zamanda kırmızı ve altın parlaklıklara da sahip "Sheen" denilen hadise mevcut... 


O yüzden kalın uçlarla ve divit ile yazımı hem çok zevkli hem de sonuç olarak böyle hazine pırıltılarina gebe.  Aynı zamanda şişenin dar ağzı da divit ile kullanmaya daha müsait bu yüzden. 


Mürekkep oldukça hızlı kuruyor, bazı kullanıcılar 20-30 saniye test etmişler kuruma hızlarını fakat 3 saniyede kurudu açıkçası. Yalnız şöyle bir durum var ki mürekkebin parlaklığı her kalemde veya kagitta birden ortaya çıkmıyor veya gerçekleşmiyor, bunun için doğru kalem ve kağıt birlikteliğini de yakalamak lazim o yüzden beklentisi yüksek olanlarin aklında bulunsun. Ve kalemin içinde uzun süre bekletilmesi halinde kalemi yıprattiğı 1670 serisine getirilen eleştiriler arasında yer alıyor uzun süreden kasit da 3-5 gün üstü bana kalırsa bu murekkep de o yüzden az mürekkep çekilip bir iki gün sonra o kalem yikanmalı diye düşünüyorum. 


Son fotoğrafta bir önceki Storm Grey le de kiyaslama şansınız olabilir mürekkebi. 

Umarım kalem, mürekkep, kağıtla da olsa küçük bir zaman diliminde, birazcık da olsa keyfinizi yerine getiren bir yazı olmuştur.


Sevgiler
Historian

11 yorum:

  1. Mürekkep inanılmaz ilgi çekici. İncelemeniz için teşekkürler. Acaba günlük kullanıma uygun bulduğunuz divit tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Divitlere dair de bir makaleniz olursa bizler çok mutlu oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Ben hem divit sapı hemde uçlarında brause kullanıyorum genelde, tavsiye ederim fena değiller. Özellikle uç konusunda 3'lü setleri var ihtiyaca yönelik olarak, mixed set'inde 2,5mm kesik dışında iki tane de biri daha hafif olmak üzere esnek uç var. Birgün yazalım bu konu hakkında da o halde, teşekkürler.

      Sil
  2. Hikayesini yeni öğrendim 1670 serisinin. Açıkçası çok merak ettiğim murekkeplerden. Birgün koleksiyona katılacak inşallah. Güle güle kullanın, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir mürekkep , en kısa zamanda katılır umarım koleksiyonunuza. İyi dileğiniz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim esas.

      Sil
  4. 1670 serisinin hikayesini ben de bilmiyordum. Serideki en begendim murekkep bu oldu ama henuz alip almamaya karar vermedim. Bu aralar Pilot MR M uc ile yaziyorum ve onun ince ucunda altin piriltilar veya kirmiziya calan gecisler olur mu emin olamiyorum. Yazi ve fotograflar icin cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az önce, sorunuz üzere pilot mr m uç ile 4 farklı kağıdı denedim rhodia dotpad, standart Fotokopi kağıdı , Rhodia fildişi renkli defteri ve fotoğraflarda damlaciklarin olduğu kağıt. Beyaz kağıtlarda olmasa da krem rengi olanlarda kırmızı alt ton hafif belli oldu. Fakat altın rengi parilti için storm grey'i tavsiye ederim siyaha yakın bir gri olduğu için tabandaki farklı renkleri daha çok açığa çıkarıyor ince uçlarda. Yorumunuz için de ben size teşekkür ederim.

      Sil
  5. Güzel inceleme için teşekkürler.
    Ufak pırıltıları geçtim, buradaki yeşil tonuna en yakın hangi alternatif mürekkep olabilir. Gördüğüm en karakterli mavi-yeşil tonuna sahip mürekkep bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim , haklısınız kendine has bir tonu var. İlla benzetcek olursak sheaffer yeşil ve sailor yamadori de emerald'a benzetilebilir. Yamadori'de parlakliga sahip olsada bu kadar iddialı değil ama.

      Sil
  6. Hikayesiyle de rengiyle de oldukça büyüleyici... 'Sheeenn' olayına pek takılmasam da Emerald of Chivor edinilesi bir tonda olmuş benim için bile... Sanırım aradaki fırtınayı atlayıp mavi okyanustan direkt madenlere geçiş yapacağım.İncelemeniz için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereğinden fazla takilmamak lazım, sayın hardy'nin de dedıği gibi kendi rengi için de kullanılasi bir mürekkep zaten :) Storm grey'den daha başarili olmuş bana kalirsa her nekadar yazı örneğinde ki harfler bana sarı sarı göz kirpsada. Ben teşekkür ederim :)

      Sil