30 Ağustos 2015 Pazar

Midori Traveler's Notebook İncelemesi


Bugün işlevsel ve çok faydalı bir ürün olan Midori Traveler's Notebook üzerinde  duracağız. "Midori" firması  1950li yıllardan beridir kağıt ürünleri üretiyorlar. İşe ilk olarak mektup kağıtları, kartpostallar, renkli kağıtlar ve stickerlar üreterek başlamışlar. 


Tayland yapımı Midori seyahatte bir insanın yanında bulunması gereken herşeyi tek bir yerde toplayabilmek amaciyla tasarlanmış. Midori Traveler's Notebook, yumuşak deriden ajanda boyutlarına benzer şekilde dış malzemeden oluşuyor.


Bu dış malzeme bez torbanın içinde gelirken aynı zamanda kutudan bir adet defter ve deriyi kaplayan 2 adet lastik çıkıyor. Ortasında bulunan ip defter takılabilir hale getirirken firmanın satmış olduğu yan ürünler ile defteri tamamen kişisel hale getirilebiliyor.


 Kredi kartlık , pasaportluk veya şu geçirmez kılıflarını yine derinin ortasındaki ipe geçirerek işlevselliğin sınırlarını zorlarken gün içinde size lazım olan herşeyi bu defterde toplayabilmenize olanak sağlıyor. Ben kredi kartı , pul, nüfus cüzdanı vs gibi şeyler kullanarak hem cüzdan hemde defter ihtiyacım için sadece Midori'yi kullanabiliyorum arada. 


Zamanla tabi ki içindeki defterin sayfaları dolunca kağıt kalitesini beğendiğiniz bir defter kestirebilir onu kullanabilirsiniz ben dolma kalem kullandığım için Clairefontaine defter kullanıyorum , herkese de öneririm. Midori Traveler's notebook sadece bu boyda yani "regular size" ( 21x13 cm ve 10mm) değil "passport size"olarak da daha küçük boyu ile de piyasada bulunuyor. Sürekli üretimde siyah ve kahverengi derisi bulunurken  süreli veya limited olarak ülkeler veya başka kuruluşlar için piyasaya ürün sunuyor ben uzun zamandir kahverengisini kullanıyorken bu sene çıkan blue editionu aldım buda Amerikan Panam havayolları için yapılmış bir seri ve iç malzemeleri, kişisellestirme ürünleri de ona göre. Oldukça yumuşak ve renk olarak güzel bir deriye sahip. İnsan kullanmaya alışınca bırakamıyor :)


Sevgiler
Historian

14 yorum:

  1. Panam serisi Instagram'da epeydir gözüme takılıyor, benim pek hoşuma gitti. Bu tip klasik, şık ve işlevsel tarzdaki defter ve türevi ürünleri çok seviyorum, yakından da takip ediyorum ama sanırım çok renkli ürünler seçme ve tek bir ürüne bağlanamama huyumdan bir türlü edinmiş değilim =) Yine de çok hoş bir tarza sahip olduğunu ve yazmayı sevenlerin eline çok yakışan bir defter/ajanda olduğunu düşünüyorum Midori Traveller's Notebook'un =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panam'ın rengiyle de bana kalırsa hitap ettiği kesim daha geniş, kahverengi ve siyahın ister istemez bir resmiyeti veya ağırlığı oluyor ama lacivert daha yumuşak gibi. Hem şık hemde işlevsel, alırsanız devamlı değiştirebileceğiniz renkli kişisellestirme ürünleri ile kullanabilirsiniz belki.

      Sil
  2. Merhaba, inceleme için teşekkürler sayın Historian.

    Bu defterlerin tek sıkıntısı yazmak için açtığınızda iki tarafının masa üzerinde düz durmayıp yeniden birleşmek istemesi. :) Siz de şikayetçi misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Fehim Bey. Deriyi, elime alıp geriye doğru bir iki kez esenterek yazmaya başlıyorum ben de bu sebepten dolayı, ama içindeki defter de en olarak dar olduğu için dediğiniz durum yaşanıyor tabi ister istemez. Bu konuya değinmiş olduğunuz için de ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Defter o kadar güzel ki kendi yazımla yazmaya kıyamazdım herhalde:) Bilmem yazımın nasıl olduğunu söylememe gerek var mı?
    Tüm yazılarınızı görüş belirtmememe rağmen ilgiyle takip ediyorum.
    Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan bazı defterlere gerçekten de kıyamıyor ve yazacak daha değerli şeyler çıksın diye bekliyor öyle, neyse ki bunda içine defter kestirebiliyoruz da kullanıyoruz yenisini takıp takıp :) ilginiz için çok teşekkür ediyorum, saygılar...

      Sil
  4. Bu notebooklardan Türkiye'de bulamiyorum nereden temin edebilirim? Sizin bi öneriniz olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet üzerinden, yurt dışından alabilirsiniz gerek ebay gerekse başka sitelerde mevcut.

      Sil
  5. Aniki Geographica Travellers'la kıyaslayabilir misiniz ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmadığım için maalesef kıyaslayamayacağım :)

      Sil
  6. Merhabalar, inceleme için (gecikmeli de olsa:) ellerinize sağlık. Ben de iki seneyi aşkın bir süredir kullanıyorum, özellikle de kişiselleştirilebilme özelliğini çok beğeniyorum. Defter ölçüleri standartların dışında ve Türkiye şartlarında biraz pahalı olsa da internetten hazır defter formatları (günlük, notluk, vb.)bulup çıktı alarak, dilediğiniz kağıda çıktı alıp kendi defterimi yapabilmek büyük esneklik sağlıyor. Defterin düz durmaması yanında dış yüzeyin kullanım kaynaklı çiziklerle dolması eksi yönleri arasında...lakin bu durumun da eskitilmiş (vintage) havası verdiğini belirtmeden geçmeyeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi yaptığınız defteri koymak kişiselleştirme konusunda daha da ilereye taşımış sizi, güzel bir fikir :) eğer iki defter kullanılıyorsa içte, ikisinin ortalarından birbirine lastik ile sabitlemek mümkün en azından kayma durumu en aza iniyor. Cizilmeler mevcut evet, ben kahverengi Midorimi ayakkabı cilası ile bir bez yardımı ile cilaladim hem deriyi besliyor hem de çiziklerin yüzey derinliklerini azaltip görünürlüklerini azaltiyor, deneyebilirsiniz belki. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Historian, inceleme yazınız için tebrik ederim gayet açıklayıcı ve özenli. .Bu defteri kullanmak isteyen biri olarak sevgili Alper'e de size de minik bir sorum var, bahsettiğiniz iç defterleri ülkemizde nerden bulabiliyorsunuz ya da kağıttan kendi defterlerinizi nasıl yapıyorsunuz? Sanırım bazıları ev tipi giyotin vb. kullanarak bu işi hallediyor ama pek el becerisi olmayan biri olarak bunu yapabileceğimi sanmıyorum. Bu kesme zımbalama işlemi için matbaa gibi yerlerden yardımcı olmalarını isteyebilir miyiz sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim;Defterleri ben D&R’dan almıştım, yine büyük kırtasiyelerden bulunabilir, kesip kullanılabilir. Defter yapımına ben girmedim, dediğiniz gibi yapılabilir tabii, matbıcalara nazınızı geçirebilirseniz onlarda yardımcı olurlar bazı hususlarda.

      Sil