9 Ağustos 2015 Pazar

TWSBI Eco Dolma Kalem Incelemesi


Gerek ülkemizde yaşananlar gerekse kişisel olarak yaşadıklarım ve yoğunluklarım, buraları biraz boşlamama sebep oldu. Fakat sonunda bişeyler yazabilme isteğini ve zamanını bulabildim... Benim kullandığım kalemlere az çok aşina olanlar farketmişlerdir ki, Twsbi markasını sıklıkla kullanıyorum; o yüzden bu markanın son olarak , diğer modellerine nazaran ekonomik olma hedefi ile çıkarmış olduğu "ECO"  modeli elime geçer geçmez içimdeki, sizlere bahsetme isteğine engel olamayarak bunları yazmaya başladım. Twsbi markası genel olarak şeffaf kalemleri , aynı zamanda uygun fiyatına rağmen piston denilen direkt kalem gövdesine mürekkep çekmemizi sağalayan sistemi ile kullanıcıların en sevdiği dolma kalemler arasında yer alıyor.


Son çıkarmış oldukları  Eco modelinden biri EF biri 1.1 olmak üzere iki tane almiş olmama rağmen -biri siyah biri beyaz- ne yazıkki beyaz 1.1 yaşanan bir PTT aksiliği yüzünden aldığım yere , yurtdışına geri gönderildiği için bugün sizlere onu tanıtamıyorum bana geri yollandiğinda bir yazı örneği paylaşmayı ihmal etmeyeceğim.Kalemin kutu içeriğinden 1 adet kalemi sökmeye yarayan anahtar ve silikon gres çıkıyor. Slikon gres dolmakalem kullanıcıları için hayli önemli, parçaların aşınmasını engellemek daha iyi hareketini sağlamak gibi daha bir çok işlevi var. 


Bunlar diğer modelleri ile aynı olan özellikleri, diğer Twsbi modellerinden farklarına değinecek olursak: Öncelikle kapağının ve piston kolunun yuvarlak değil köşeli hatlara sahip olduğunu görüyoruz, bu en başta belkide insanı "biraz biçimsiz mi olmuş?" gibilerinden düşündürse de elde olunca insanı rahatsız etmeyen hatta kullanımda belki de avantaj sağlayan etkisi var diyebilirim.


Extra Fine olmasına rağmen hiç bir istenmeyen durum olmuyor bunda Extra Fine boyutun aslında Fine kalınlığında yazmasınında etkisi var aslında. 540 ve 580 modellerinden farklı olarak piston kolunun orada lastik halka bulunuyor bu markanın mini modellerinde de kullandığı ve kapağın arkaya takılı kullanımına sabitleyerek elveren bir özellik yaratıyor.


Bir başka özelliğinden bahsedecek olursak kalemin diğer modellerinde kapalı/renkli olan grip kısmı Eco da şeffaf yapılmış ve grip yani tutma kısmı değil direkt ucu kalemden ayrılıyor  bu da ucun hızlı temizlenmesinde büyük fayda sağlamış ucu tutup sağa çevirerek asılmanızla kolayca çıkıyor.Uç demişken 540 ve 580 modellerine göre kanat açıklığı dar olan ve daha küçük Mini ve Classic modellerinde kullanılan uç kullanılmış. Bununla Mini' ye benzer demişken mürekkep alma kapasitesi bakımından ise 580 modellerine yakın yaklaşık 2 ml. mürekkep alıyor.


Kısacası kalemin artıları çok ve yaklaşık olarak Lamy Safari fiyatına denk olması da fiyat kalite dengesi olarak çok iyi olmasını sağlıyor. Son olarak ufak bir yazı örneği ile tavsiye ettiğim bu kalemden bahsetmeyi burda noktalıyorum.

Sevgiler
Historian

11 yorum:

  1. İnceleme için teşekkürler. Merak ettiğim kalemler arasında idi. F/P oranına da dair fikir sahibi oldum. Ebatları tam olarak nedir 540 ve 580 ile aynı mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyu kapak kapalı hali ile 13.8 cm, yani 14.2 cm olan 580 ve 14.1 cm olan 540 dan bir miktar küçük, kapağı arkasına takılı olarak ise 16.7 cm oluyor. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bircok kriteri saglayan bir kalem, inceleme icin tesekkurler. Umarim yakinda farkli renkleri de cikar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkabilir , Twsbi çok sever farklı renkler çıkarıp, bizlerde onları da alma isteği uyandırmayı :D

      Sil
  3. Gayet güzel bir kalemmiş ilk twsbi ım bu model olacak gibi... :)

    YanıtlaSil
  4. Kalemi nereden ve kaç TL'ye aldınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cultpens den almistim oradan fiyat bilgisine ulasabilirsiniz. Tabi Altarnatif siteler de var , purepens, the journal shop gibi, ortalama fiyat 25-30 dolar arası.

      Sil
  5. Yakında tamamen şeffaf-diamondlar gibi- bir Eco daha çıkacak sanırım ig'de görselini görmüştüm.İnceleme ve fotoğraflar her zamanki gibi harika olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel olur, o modelide. Twsbi iyi kalemler yapıyor kısacası, seviyorum ben :) Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Çok güzel kalemler. İnceleme için teşekkürler bilgi sahibi oldum.

    Güzel kalem kullanmalı insan. Son zamanlarda basit ve ucuz kalemlere rağbet eder oldu insanlar ama bence çok yanlış bir tutum. Kalem bence insanın karakterini ve kalitesini temsil eder. Kalitesiz bir kalem kullanan bir insan hakkında kaliteli bir insan diyebilir miyiz?

    İnsan kişiliğine ve kalitesine uygun kalem kullanmalı. Evladiyelik bir eşya olmalı kalem. Bence iyi bir kalem bir evlada bırakılacak en değerli mirastır. Annesinin, babasının senelerce yazı yazdığı bir kalem evlatlara değerli bir mirastır. Hem böylece kardeşlerin miras kavgalarına girişmesini, miras avukatı tutup miras davaları gütmelerinin de önüne geçmiş oluruz. Çünkü kimse bir kalem için miras davası gütmez... :)

    YanıtlaSil