6 Eylül 2015 Pazar

PARKER VECTOR Dolma Kalem ve QUINK GREEN Mürekkep İncelemesi


Dolma kalem kullananlar Parker'ın sevilen rengi siyah ,mavi veya mavi-siyah'a oldukça aşinadırlar bu yüzden ben bir yerde yeşil rengine denk gelince , her yerde görmediğim ve siyah ile mavisi kadar bilinen bir renk olmadığından dolayı ondan sizlere de bahsetmek istedim ki nasıl bişey diye görelim, bilmiyorum sadece ben mi daha önce çok denk gelmedim ama az çok kırtasiye gezen biri olarak siyah ve mavisi kadar yaygın bir renk değil yeşil rengi diyebilirim rahatlıkla. Yanında da,  madem mürekkebi bir kaleme çekmem gerekiyor bari inceleme konusu olacak olan bir kalem olsun diye düşündüm o da Parker Vector oldu. 



Parker firması hem dolma kalemleri hem de mürekkepleri ile en çok bilinen markalar arasında. Tabi ki bunun sebebi hem firmanın mazisinin çok eskilere dayanıyor olması hem de kalitede istikrarı sağlıyor olmalarından kaynaklı. Fiyat olarak da uygun olması önemli bir etken onu da göz ardı etmemek gerekir tabi ki. Dolma kaleme yeni başlayanlar veya başlamak isteyenler; oldukça kullanışlı , fiyat/performans olarak çok iyi, dizayn olarak şık bir kalem istiyorlarsa, hiç düşünmeden Parker Vector'u tavsiye ederim kendilerine. 



Kalem  kolayca doldurulabilir bir pompaya/konvertöre sahip , çevirerek değil yukarı aşağıya iterek içine mürekkep alan bir mekanizması var. 



Ucu ise sorunsuz ve mürekkebi kolayca ileten cinsten , kalemi mürekkeplediğiniz anda alıp hemen yazmaya başlayabilirsiniz. Vectorun, siyah-beyaz-lacivert-kırmızı-gümüş ve daha başka renkleri mevcutken desenli renklerine de rastlamanız mümkün. Gömlek cebinde, düğme veya yaka aralarında göz alıcı klipsi ile taşınabilecek ideal boyutlara sahip. 



Mürekkebe gelecek olursak Parker mürekkep şişelerini herhangi bir kirtasiyeden herhangi bir şey alırken veya 1930-40 larda geçen bir sinema filminde masanın üzerinde görebilirsiniz, o yüzden en ünlü mürekkeplerden biri diyebiliriz sanırım? 



Yeşil tonu, hafif mint yeşiline kaçan tona sahip, bir yeşil sever olarak beni tatmin etti. Belki Montblanc Irish green ve Kaweco Palm green gibi canlı mürekkeplerin  önüne geçemedi ama çoğu kalemle daha uyumlu olması ve birazdan da alttan alta maviyi barındırması aynı zamanda hızlı kuruması günlük kullanıma daha da yatkın kılmış mürekkebi o yüzden bunlar da kendine özgü pozitif yanları diyebiliriz belki.



Ben bu ikiliyi bir süre kullanacağım açıkçası, şeffaf kalem sevenler için de guzel bir renk o yüzden bir Twsbi kaleme de çekmeli diye düşünüyorum en azından mürekkebi :) 


Sevgiler

Historian

8 yorum:

  1. Parker quink yeşil mürekkebi bende ilk defa görüyorum, desenli Vector ile çok güzel uyum göstermişler. Güzel yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. parker vektör'ün desenlisini ilk defa görüyorum. Parker kalemleri uçlarından dolayı severek kullanmasam da bu modeli bulduğum yerde alırım :) çok funky tabir edilen cinsten olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eğlenceli deseni için de alınabilir sadece, umarım denk gelirsiniz :)

      Sil
  3. İkisi de mükemmel, not ettim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini de tavsiye ederim , ben memnunum :)

      Sil
  4. Kalem konusunda sanırım farklı düşünüyoruz. Hem vector hem de parker 45 modellerinde hep uç problemi yaşadım. Ancak gerek lacivert gerekse yeşil ve kırmızı parker mürekkepler kullanım ve ekonomik oluşları açısından güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi aynı standartta olmuyor sanırım, mesela Lamy uclar konusunda da çok sıkıntı yaşayanlar var ama ben onda da sorun yaşamadım daha, biraz şans işi gibi. Kötü şans insanı markadan soğutuyor maalesef.

      Sil