14 Şubat 2016 Pazar

PLATINUM Maki-e İncelemesi



Hatırı sayılır bir aradan sonra herkese tekrar merhaba. Yoğunluktu, üşengeçlikti vs. derken blogta arayı biraz açtık; bugün en azından birkaç kelime edeyim de yeni yazılara yavaştan başlıyayım diye düşündüm. 

Fotoğraftaki kalem,koleksiyona yeni eklenen Platinum maki-e. Japon markası olan Platinum, ülkemizde distribütör vasıtasıyla piyasaya sunulmaya başlayalı sadece 1-2 hafta oldu, kalemin dağıtımcılığını üstlenen firma ise başta  Pelikan olmak üzere Steelpen  ve Inoxcrom markalarının da distribütörlüğünü yapan "Çelik Kalem" oldu. Ben de bu vasıtayla kaleme sahip olma imkanına yeni  ulaştım, kalemin bir başka desenlisini Mürekkep Faresi, zamanında ayrıntılarıyla blogunda ele almış ve hepimizi bu konuda aydınlatmıştı; eğer okunmamışsa, yazısına göz atılmasını tavsiye ederim.


Kalem görüldüğü üzere oldukça zarif ve dikkat çeker nitelikte desenlere sahip. Fabrikasyon olarak üretilen gövdenin üzerine el işi olarak desenlerin işlendiği söyleniyor. Desenler gövdeye tamamen gömülü değil elinizde tutarken kendisini hissettiren şekilde bir yapıya sahip. Bu kalemin deseni,"Swirling Petals of Cherry Blossoms" olarak isimlendirilmiş.



Ucu 18k altın olan kalem,F uçlu olmakla birlikte bu geleneksel alfabe ile ucun üzerine yazılarak işlenmiş, 18k olmasının sonucu olarak uç esneklik konusunda beni tatmin eder cinsten oldu, tabi daha fazla esneklik isteyenler için verimlilik derecesi ne olur bilemiyorum, F olmasında dolayı olsa gerek kalem sürekli olmasa da  kağıtta cızırtı yapabiliyor, kullandıkça açılmasını temenni ediyorum. 


Ucu besleyen damağa geldiğimizde şeffaf olduğunu görüyoruz, bu göze hoş görünen bir özellik olsa da bazı mürekkeplerin kalemde 4-5 gün kullanılması damak temizliğini zorlaştırabilir ve mürekkep kendi rengiyle damağı boyayabilir bu konuda dikkat edilmesi gerekiyor gibi. 

Unutmadan değinilmesi gereken iki unsur: Platinum maki-e kendi pompa veya kartuşları ile doluma izin veren bir kalem  ve kalem kapağı vidalı olarak değil klik sistemli olarak gövdeye oturuyor. Her ne kadar feminen dursa da, koleksiyona ayrı bir renk katacağından emin olduğum bir kalem oldu benim için. 


Son olarak; 'Pazar' günlerine ek olarak 'Cuma' günleri de, haftalık okumuş olduğum kitap veya kitaplardan bahsetmek, konularını değerlendirmek için burada olacağım, bilginize.

Sevgiler
Historian

2 yorum:

  1. Fotoğraflar oldukça cezbedici görünüyor bu deseni bile alasım geldi diyebilirim:) Benim merak ettiğim mürekkep oldu nedir acaba İroshizuku tsutsujiye benzettim ama?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) mürekkep,platinum preppy kartuş,oldukça hoşuma gittigi için onu kullanmaya karar verdim bunda da.

      Sil