27 Mart 2016 Pazar

PELIKAN M400 Uç Kalınlıklarının Karşılaştırılması


Bu hafta ayrıntılı bir yazı yazamayıp yerine böyle birşey hazırladım, Pelikan uçların kağıttaki durumunu görmemiz açısından da faydası olur diye düşünüyorum o sebeple blogta böyle bir kenarda dursun kendisi lazım olunca açıp bakarız.

Herkese iyi pazarlar ve iyi haftalar...

Sevgiler

Historian

6 yorum:

  1. Bir de yazarken elinize verdiği lezzeti ifade etseydiniz ne iyi olurdu ;))

    YanıtlaSil
  2. Hepsi ayrı ayrı zevkli, neticede Pelikan tabii, Oblik uçların vermiş olduğu sonuç beni oldukça memnun etti her ikisi de beklenenden ince yazıma sahip, yıllar geçtikçe Oblik uçların kaybettiği tek şey esneklik olgusu olmuş gibi Pelikanda tabi bu konuyu yeri gelince ele alacağız. Aynı zamanda F ucun bir tık daha ince yazma gerekliliği olduğunu düşünüyorum ben. :)

    YanıtlaSil
  3. Pelikan sevdiğim bir marka, 120,150,200 ve 400 kullanıyorum. 200 ve 400'ü diğer birçok kalemim gibi F uçlu almıştım, diğerleri ikinci el geldi, maalesef onlar da F.

    Artık F uç yerine biraz da M uç denemek istiyorum ama yazım küçük olduğu için gözüm korkmuyor değil.

    Waterman ve Lamy'de F ve M uçların farkı büyük olduğu, M uçların kalın olduğunu duymuştum, örneklere bakınca Pelikan M uç kullanabilirim geldi.

    Teşekkürler inceleme için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer aynı markanın birçok modeli kullanılıyorsa veya aynı seri kalemden birden fazla varsa farklı uç boyutları ile kullanmak daha avantajlı ve eğlenceli oluyor, tercih şansı varsa kesinlikle kullanılmayan uçlara yönelmeli.

      Sil
  4. Pek faydalı bir çalışma olmuş :)

    YanıtlaSil