10 Nisan 2016 Pazar

P.W.Akkerman China Town Red Mürekkep İncelemesi


Yoğunluk dolayısıyla cuma günleri yazılarını bir iki haftadır aksatıyor olsam da bugün bir mürekkep ile pazar yazılarına hız kesmeden devam ediyoruz.Bugünkü konuğumuz P.W. Akkerman'dan China Town Red oldu.


Hollanda menşeili P.W.Akkerman renklerinin güzelliği ile olduğu kadar kendi tarihleri ve satış stratejileriyle de oldukça ilgi çeken bir firma.

1910 yılında ilk üretime giren şirket, mürekkeplerini küresel çapta her yerde satışa sunmayıp kurulmuş olduğu yer olan Amsterdam'da kendi dükkanlarında ve internette yine kendi sitelerinde kullanıcılara ulaştırmakta.Şişe gördüğünüz gibi oldukça hoş ve farklı bir görünüme sahip.


Şişe  uzunluğundan dolayı mürekkep dolumu yapabilmek için fotoğraftaki gibi kutu üzerindeki talimatları izlemeniz gerekiyor.Bu vasıtayla bilyenin üst kısmında bir miktar biriken mürekkebi çekmemiz oldukça rahat oluyor.60 ml' lik mürekkeplerin dışında şirket 100. Yılının şerefine 2010'da 150 ml'lik şişeler de üretmiş.Bu küçük şişelerin onlara nazaran daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.


Renk tam bir kırmızı diyebiliriz.Altta turuncu veya sarı barındırmayan tam bir kırmızı.Kağıt üzerinde gölgelenmeye rastlayamadığım mürekkebin kuruma süresi fena olmamakla birlikte, suya mukavemeti görüldüğü üzere pek de iyi değil.


Mürekkep yarı esnek Geha 14K uçlu kalemle oldukça iyi bir ikili oldu.Akkerman'in birçok mürekkebi gibi China Red Town da esnek kalemlerde tercih edilenlerden birisi.
Herkese iyi bir hafta dilerim.

Sevgiler

Historian

4 yorum:

  1. Güzel incelemeniz için teşekkürler. İişe olarak ilgi çekici ve güzel ve sıra dışı görünüyor, doldurma işleminin kolay olacağını düşünürdüm hep, siz de bunu ifade etmişsiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de ilgi çekici bir tasarım, normal şişelerden daha kolay bir dolum sağılıyor aynı zamanda da bu sistem. Yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Güzel bir yöntem. Alınabilirler listesine ekledim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil