1 Mayıs 2016 Pazar

MONTBLANC 254


Yeni bir yazıyla herkese merhaba.Bugün,incelemek için biraz nostaljik bir kalem tercih ettim.Vintage modellerinde en sevdiğim marka olan Montblanc'ın 254 modeli.


Gördüğünüz gibi kalemimize ilk bakışta Montblanc'ın klasik çizgileri göze çarpmakta.Siyah,parlak, bombeli bir gövde; altın detaylar ve kapak tepesindeki Montblanc amblemi. 

Kalemimizin üretim yılı 1950'li yılların ortalarına denk gelmekte. Yine Montblanc'ın 60'lar öncesi kalemlerinin bir kısmında olduğu gibi bu kalemin vidasız olan kapağında da Montblanc dağı ve markanın ismi yer almakta.


Kalemin model numarası ve uç derecesi ibareleri eski kalemlerde olduğu gibi piston kapağına kazınmış. 13,2 cm uzunluğa sahip olan kalemin ağırlığı ise 19,1 g kadar.


İdeal boyutlara sahip olan kalemimizin ucuna geldiğimizde onu daha da değerli kılan oldukça farklı bir uç boyutuyla karşılaşıyoruz. KOB yani 'Kugel Oblique Broad' ölçüsünde olan 14K altın uç aynı zamanda şekil olarak da kanada benzemekte.Zaten dolma kalem literatüründe de mühendislik harikası bu tip Montblanc uçlara 'wing' adı verilmekte.


Kugel adından da anlaşılacağı gibi bir roller kalem kadar yumuşak yazıma sahip uç, kanat şekli sayesinde bir miktar esneklik sağlamakta.Bu yönüyle vintage oblik uçların da genel özelliğini yansıtmakta. Oldukça keyifli ve akıcı bir yazım deneyimi sunmakta.Gerçekten harika bir kalem...Mutlu pazarlar.

Sevgiler
Historian












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder