26 Ağustos 2016 Cuma

CONKLIN Stylograph Mosaic Dolma Kalem İncelemesi


Bugün Amerikalı bir dostumdan bahsetmek istiyorum:Conklin Stylograph Mosaic Dolma Kalem. Dizaynı ve rengi ile direkt dikkat çeken bu kalemin mozaik desenli olan iki renk çeşidi daha bulunuyor, fakat birbirlerine oldukça yakın renkler diyebiliriz. 


Dış görünüş, heybetli bir uç ve uçta bulunan farklı hava deliği(hilal şeklinde) ile görüntü olarak bir dolma kalemden beklenenleri bize sunan dostumuz, ne yazık ki esas önemli nokta olan yazım konforu ve malzeme kalitesi düşünülünce sınıfta kalmaya mahkum bir dolma kalem. 

Uzunca diyebileceğimiz boyutuyla birlikte kalemin hatlarının çok düz ve kalın olması tutuşu oldukça zorlaştırıyor. Bir de bunlara yaklaşık 40 gr. ağırlık da eklenince olumsuz durum ikiye katlanıyor diyebiliriz. 



Conklin'in Mark Twain modeli gibi kendine has dolum tarzı değil de konvertör ile dolum sağlayan Stylograph, konvertörün sağladığı yarar ile birlikte daha kolay temizlenir durumda. 



Bu elbette olumlu bir durum. Dediğim gibi ucun hava deliği hilal formunda ve üzerinde USA, Toledo yazıyor. 



Herhangi bir sorunla karşılaşmadan bu çelik uçla yazabiliyorum fakat ucun uzunluğundan, grip kısmının çok konforlu olmamasından kalemin yol aldığı kağıt ile ilişkisini mesafeli buldum, elimin uzantısı gibi rahatça kullandığım bir kalemden ziyade odun parçasına mürekkeplemiş de yazmaya çalışıyormuşum gibi hissettim bu da haliyle elimi çok yordu ve çıkan harflerin de tedirgin görünmesine sebep oldu. 


Son olarak kapakta bahsetmem gereken bir iki unsur var. Kapak bileziğinde bulunan hilal motifleri uç ile bir bütünlük oluşturmuş, yine bilezikte model, klips üstünde ise marka yazıyor. Marka ve tarihe  ise aynı zamanda kapak tepesinde de yer verilmiş. Klipsin ucu ise diğer taraftan baskı uygulayınca asetat yüzeyden uzaklaşabiliyor, boyu sebebiyle cebe değil de çantamıza kalemi tutturmak için ideal bir yöntem olabilir bu durum.Sözün kısası, Conklin'i sizlere tavsiye etmiyorum, aynı bütçe ile permormans seviyesi üst düzey, hatta altın uçlu bir kalem alalım ve uzun uzun yazalım derim... 

Sevgiler

Historian

2 yorum:

  1. Benim de almayı düşündüğüm, uzun uzun araştırdığım kalemdi. Ne yazık ki inceleyenlerin hemen hemen hepsi ucun kalitesiz olmasından dolayı eksik not vermişlerdi. Bu da haliyle bende olumsuz izlenim bıraktığından almaktan vazgeçmiştim. Onun yerine ve biraz ekleme yaparak Pelikan M400 alarak kendime hediye ettim :)) İnceleme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglar'ın bu avantajı sağlaması önemli elbette, tecrübelerimizi karşılıklı olarak paylaşmalıyız ki pişman olmadan daha faydalı ve güzel ürünlere yönelebilelim. M400 doğru bir tercih olmuş kesinlikle, yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil