7 Ağustos 2016 Pazar

Victoria's Journals Patagoia Defter İncelemesi



Bugün sizlere son zamanlarda favorim olan defterlerin birinden bahsetmek istiyorum.

İnstagramda görüp merakımı celbeden bu hoş defter Keskin Color'ın Victoria's Journals etiketli defterlerinden.Plastik kutu şeklinde  korumayla satılan defterin kutu etiketindeki çizgili ibaresine rağmen-alırken sizi yanıltmasın:)- izometrik bir defter bizi karşılıyor.


Daha önce kullandığım Myra defterleri andıran Patagoia'da,Myra'daki gibi kapağın şekilsizleşmeni önlemek adına bu kez kapakta deri benzeri yumuşak bir materyal kullanılmış, bu açıdan lastik bir hayli geniş olsa da kapak karton benzeri olmadığından dolayı deforme olmuyor.Kapağın yine deri benzeri olması defterin açık tutulması açısından da kullanışlı olmuş.


Zarf şeklinde arkadan öne doğru uzanan arka kapak defterin kirlenmesini önlemede ve şeklini muhafaza etmesinde de etkili olmuş.Kapak rengi olarak piyasada siyah,somon,mavi ve pembe renkleri bulunuyor.


Defterin son kısmındaki perforeli sayfalar küçük notlar alırken sayfaları koparmama açısından kullanışlı.
120 yapraklı hayli kalın defterde iki renkli kurdele ayraç olarak eklenmiş.


Defterin kağıdına değinecek olursak fildişi renginde olan sayfalar neredeyse iki yaprak kalınlığında olduğundan dolayı en ufak bir arkaya geçme gibi bir sorunla karşılaşılmıyor.


Kağıdın yüzeyinde oluşabilecek dağılma ve kırçıllanma gibi sorunlar da mevcut değil fakat kuruma süresi 7-8 saniyeye ulaşabiliyor.
Fiyat performans açısından oldukça doyurucu olan bu defteri ben şimdiden ne olur ne olmaz diyerek stoklamaya başladım:) İyi pazarlar dilerim.


Sevgiler


Historian

17 yorum:

  1. Güzel bir defter. Keskin Color'un başka bir defterini kullanmıştım. Beğenmiştim ama dolmakalemde tam randıman alamamıştım. Bu tam dolmakalemlik olmuş. İnceleme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen,dolma kalem için biçilmiş kaftan, deneyin derim. Yorumunuz için de ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Kağıdı çok güzel görünüyor rastlarsam almayı düşünüyorum inceleme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyahları ben topluyorum başka renk alın lütfen ;)

      Sil
  3. Görsellerden anladığım kadarı ile Myra modelinin karton kapağı değiştirilmiş ve tamamı noktalı yapılmış. Karton kapak olumsuzluğuna rağmen Myra defterler her iki boyutu ile en sevdiğim defterlerdendi. Umarım bu modelin de her iki boyu dağıtılır piyasaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet olumlu yönde bir değişim olmuş kesinlikle, boyut konusunda ise bu tip devam eder diye düşünüyorum ama kim bilir?

      Sil
  4. Yazıdan defter Keskin Color'ın gibi anladım ama değil diye biliyordum kafam karıştı :). Keskin Color, Victoria's Journals'a çok benzeyen defterler de çıkarmıştı ama bu onlardan değil sanırım Keskin Color'ın Türkiye'ye getirdiği gerçek Victoria's Journal'lardan değil mi?

    Kapağını çok beğendim, siyahı çok güzelmiş gerçekten. Ama arka kapaktaki zarf şekli beni yazarken çok rahatsız eder genelde, bu deferde güzelce açık duruyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Victoria's Journals'ın dağıtımcısı zaten Keskin Color :) Gerçek defterler derken anlayamadım o kısmı ama. Zarf eli rahatsız etmiyor geriye kapanma eğilimi çok fazla değil o yüzden pek sıkıntı yaratmayan bir dizayn olmuş.

      Sil
    2. "Keskin Color'ın Victoria's Journals etiketli defterleri" diyince sanki Keskin Color üretmiş gibi anladım kafam karıştı :). Gerçek defter derken Victoria's Journal'ın orijinal kendi üretimi defterleri demeye çalışmıştım. Bir ara çok benzer hatta aynı modellerden sadece Keskin Color etiketi ile görmüştüm, çakma Victoria's Journal gibi :). Bu sefer de Victoria's Journal ile anlaşıp onların etiketi ile Keskin Color kendi mi üretti acaba diye bir sanrıya kapıldım iyice karıştırdım her şeyi :).

      Sil
  5. 5. fotoğraftaki yazınızda kullandığınız dolmakalemin marka ve uç kalınlığı ile mürekkep bilgisini öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
  6. 5. fotoğraftaki yazınızda kullandığınız dolmakalemin marka ve uç kalınlığı ile mürekkep bilgisini öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , sorunuz gözümden kaçmış üzgünüm. Hala daha geçerli ise yanıtlayabilirim.

      Sil
  7. Merhaba, bu defterin hala satışta olup olmadığını veya nereden temin edilebileceğini biliyor musunuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Defter sanırım şuan satışta değil, aldığım yere bir bakıp buradan size tekrar cevap yazacağım bu hafta.

      Sil
  8. Nerede satıldığını söyler misiniz lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da hs kırtasiyede, Ankara'da ise dost kitapevinde bulunuyordu. Hs kırtasiyede şuan yokmuş, Dost kitap evinde hala satılıyor mu bilmiyorum bir kontrol edeceğim. Siz de Ankara'da iseniz kontrol edebilirsiniz.

      Sil