12 Nisan 2017 Çarşamba

LAMY Safari 2017 Special Edition Petrol - SAILOR yama dori


Gelenekselleşen Lamy yeni renk dolma kalemleri blogda ağırlama günlerimizden birindeyiz. Lamy'nin Safari yeni rengi her zamanki gibi ülkemizde nisan ayında satışa sunuldu, geçen yıl hatırlanacak olursa Safari Dark Lilac'ı blogda yine bu kapsamda ve yaklaşık olarak bu tarihlerde ele almıştık. 

Firma bu sene de mat gövdeli, siyah uç ve klipsli bir renk çıkardı; Safari Petrol. Renk geçen sene morda olduğu gibi yine dolma kalem severlerin beğenisini topladı, aynı zamanda renkle kullanılacak mürekkep seçeneklerinin fazla olması da benim için ayrı bir beğeni unsuru oldu diyebilirim. 



Hemen hemen aynı renklerde Montblanc, Sailor, Pilot Iroshizuku, Private Reserve, Pelikan gibi iyi markaların renkleri mevcut. Bu nedenle Lamy'nin aynı renkle uyumlu kartuşunu edinmeye gerek duymadım.


Kalemi farklı bir markanın mürekkebiyle kullanmak istediğim için Montblanc Meisterstück Blue Hour ve Sailor Yama-Dori arasında seçim yaparak Sailor'ı seçtim. 


Bu sefer konvertör kullanmayıp, temizlediğim bir Lamy kartuşuna şırınga ile mürekkep doldurarak kalemi kullanmayı tercih ettim. 


Mürekkebimiz, Sailor'ın en sevdiğim rengi olan Jentle-Four Seasons  serisinden, mavi yeşil arası ve petrol ile çok fazla benzerlikte.


Kuruma hızı Rhodia defter olmasına rağmen çok iyi fakat suya mukavemet biraz düşük, yazıda ise kırmızı renk geçişleri mevcut. 


Böyle güzel renkleri kalın uçlarla kullanmak lazım diye düşünüyorum ki mürekkebin seyir zevkine varalım. 

Sevgiler
Historian

8 yorum:

  1. çok şık... kalem rengi ile mürekkep uyumlu oldu mu aklımdan geçen düşünce bu oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. Lamy'i bir türlü sevemedim. Uçları bana biraz itici geliyor. Sanki tükenmez kalemle yazıyormuşum hissi veriyor. Güzel renkler çıkarmasını rağmen bu sefer alayım diyorum ama gidip başka dolmakalem alıyorum. Ama mürekkebe diyecek yok. İnceleme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ergonomisini daha çok seviyorum, ama mat gövdelerin ve renklerin cazibesi de fena. Mürekkep kesinlikle tavsiye edilesi buarada , çok teşekkürler.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. merhaba bende lamy bu rengi almak istiyorum da ikisinin uyumu çok güzel olmuş .Bu mürekkebi hangi siteden aldınız acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben hemen.com.tr den almıştım fakat şimdi baktım stoklarında yok görünüyor.Belki plumon.com.tr de vardır kendileri ile iletişime geçin dilerseniz.

      Sil
    2. Söylediğiniz sitelere bakıcam teşekkür ederim.)

      Sil