3 Mayıs 2017 Çarşamba

OMAS Violet Mürekkep İncelemesi


Bugün mürekkeplerde en sevdiğim renklerden birini ele almak istedim ve Omas Violet'i seçtim. Mürekkep koleksiyonumuzdaki en geniş yelpazeye sahip olan bu renk günlük hayatta kullanmayı sevdiğim renklerin başında geliyor. 

Omas Violet'in beğendiğim özelliklerinden ilki; köşeli bu güzel şişesi. İkinci özelliği yani favori tonlarımdan olma nedeni ise, mürekkep kağıtta önce parlak lavantamsı bir renk sergilerken kurumaya başlayınca yerini mat bir leylak rengine bırakıyor bu açıdan kullanımı farklı bir tecrübe yaşatıyor. 


Görüldüğü üzere oldukça hızlı kuruyan mürekkep yine günlük hayatta pratiklik bekleyenlerin ihtiyaçlarını çok iyi karşılayacak türden, bazen bir yere not alıp kurumasını beklemek sıkıntı yaratabiliyor sanırım aynı sıkıntıyı hepimizi yaşıyoruzdur bu açıdan en azından bir kalemimizde hızlı kuruyan mürekkebin olması avantaj sebebi. 


Omas Violet'i en çok Pilot Iroshiziku murasaki-shikibuya benzetmekle birlikte görüldüğü gibi başka markaların renklerleriyle de benzerliklere sahip, fiyat ve bulunabilirlik açısından bizi üzmeyecek olan J.Herbin de alternatifi olarak değerlendirilebilir. 


Sonuç olarak, uzun süredir kalemimde kullandığım bu mürekkebi tavsiye ederim.

Sevgiler
Historian

9 yorum:

  1. Çok aradığım bir türlü bulamadığım bir marka, Omas. Mürekkep olarak günlük kullanımda sık sık tercih ettiğim bir renk. İnceleme için teşekkür ederim.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size örnek göndereyim birara, deneyimlemenizi isterim. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. iyi ki siz varsınız yoksa tek mor seven ben miyim diye üzülüp duracaktım... :)

    YanıtlaSil