25 Aralık 2017 Pazartesi

Montblanc The Beatles Psychedelic Purple Mürekkep İncelemesi+Çekiliş Sonuçları

Herkese merhabalar, öncelikle cuma günü son bulan "Yeni Yıl Mürekkep Şenliği" ne katılan, güzel yorumlarını esirgemeyen sizlere çok teşekkür ederim. Çekiliş neticelendi ve sonuç şöyle; 1. Grup mürekkepleri kazanan sayın; Basak B, 2. Grup mürekkepleri kazanan ise sayın Celal Demiray oldu. Kazananları tebrik ederim, iletişim ve adres bilgilerini bekliyorum.


Mademki blog yazılarına "Mürekkep Şenliği" ile başladık, yeni bir mürekkep incelemesi ile de devam edelim. Daha, çok yeni piyasaya çıkan, Montblanc The Beatles Psychedelic Purple mürekkebi ele alıyoruz bugün. 


Az çok yazıp çizdiklerimi takip edenler mürekkeplerde mor rengine ve Montblanc markasına olan sempatimi hatırlayacaklardır. Her iki olgunun birleştiği bu mürekkebin beni nasıl heyecanlandırdığını söylememe gerek yok sanırım. İsmini The Beatles’ın yaptığı müzik tarzından alan Psychedelic Purple, Montblanc’ın özel serileri için artık bir mor renk çıkarması beklentilerini karşılamış oldu diyebiliriz. 


Firma daha çok mavi tonlarının üzerinde durup, turkuaz, kırmızı ve gri renklerde de bir kaç mürekkep çıkarmış fakat mor renk eksik kalmıştı. Montblanc ürettiği mürekkep renkleri ile, onları atfettiği kişiler ve elbette kutuları ile ürettiği her mürekkebi insanların arzulamasını başarabilen bir firma... 

Görüldüğü üzere kullanımda standart Montblanc mürekkep özelliklerine sahip olan rengimiz, kuruma süresi bakımından iyi bir performansa sahip, buna rağmen ince uçlu kalemlerle de gayet güzel bir yazım sergileyebiliyor bu açıdan Montblanc mürekkeplerin Uzakdoğu kalemleriyle de bir uyum içinde olması beni çok memnun eden bir durum. 


Karşılaştırmalı mürekkeplerde en çok Rohrer & Klinger ve Visconti ile benzerlik gösteren mürekkep tabi burada yer almayan bazı renklere de oldukça benziyor; belki Diamine Lavander Purple ve Cross mor mürekkepler ilk başta sayılabilir. 

Kısacası renk tonu olarak ayrı bir pencere açmadığı için mürekkebi diğer mürekkeplere benzetme konusunda sıkıntı yaşamıyoruz -ama yinede bir tık parlaklık ve canlılık da yok değil-. Bu sebeple bir kağıttaki yazıya bakıp, bu Psychedelic Purple ile yazılmış sanırım, demek çok zor. 


Değinmeden geçemeyeceğim başka bir husus ise yakın zamana kadar Montblanc özel/limitli seri mürekkeplerini 30 ml üretir bunları da gidip 60-65 liraya satın alabilirdik, fakat mürekkepler artık 50 ml üretilmeye başlandı ve fiyat da şuan 160-170 lira civarlarına çıktı. Bana kalırsa o, mürekkep konusunda fiyat / performans oranı harika olan firmanın bu dengesi biraz negatif yönde etkilenmiş durumda. 

Malumunuz bir mürekkebi bitirmek pek kolay değil, hele ki sadece o mürekkebi değil aynı anda bir çok mürekkebi kullanıyorsanız daha da zor, keşke yine 30 ml olarak üretilse de fiyat 100 liranın altında olsa. Döviz kurlarındaki artışı göz önünde bulundurarak, eski fiyatı beklemek elbette hayal olur ama en azından daha mantıklı fiyatlar da kullanıcı için fena olmazdı. Bu yönünü incelemenin eksi hanesine yazıyoruz. 


Son olarak takipçilerimden isteyen bir kişiye mürekkepten ufak bir şişede örnek yollamayı düşünüyorum. Mürekkebi deneyimlemek isteyenler, düşüncelerini ve sample/örnek için talip olduklarını belirtirlerse sevinirim. İyi haftalar dilerim. 

Sevgiler
Historian

9 yorum:

  1. Merhabalar
    Mürekkebin piyasaya çıktığını görünce kendi kendime kesin Historian bir inceleme yapar demiştim :)
    Size zahmet olmayacaksa örneğe talibim. Zira hem sizin de değindiğiniz gibi limitli üretimlerin fiyatları çok yükseldi hem de elimde mor tonlarında birkaç şişe daha var. Ama işte konu Montblanc olunca insan merak etmeden de duramıyor :)
    Çok teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazik düşünceleriniz için teşekkür ederim. Mürekkebe talip olan sayın; Siz, Onur Akturk ve BlahBlah arasındaki mini çekiliş'te sample size çıktı efendim. Benimle iletişim kurabilir misiniz rica etsem?
      Tebrikler...

      Sil
  2. Vov, renk çok canlı. Bu mürekkebi görünce koleksiyonumda Diamine Bilberry haricinde hiç mor veya tonu olmadığını hatırladım. Beğendiğim bir renk olsada mürekkep konusunda nedense hiç tercih etmemişim. O sebeple sample'a talibim (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur bey, yorumunuz için çok teşekkürler mini çekilişimizde sample, sayın E.Gülşen Gündüz hanımefendiye çıktı. Fakat eminim ki başka morlarda tekrar görüşeceğiz. sağlıcakla kalın, Mutlu yıllar.

      Sil
  3. uzun zamandır çekilişlere katılmıyordum, bana çıkmış çok sevindim:) bilgilerimi size nasıl ulaştırayım bloga baktım ama gözümden kaçtı sanırım.
    bu arada bir morsever olarak bu mürekkebi de çok beğendim güzel bir inceleme olmuş teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar tebrik ederim, sorun değil ; historianin@gmail adresinden bana ulaşabilirsiniz.

      Sil
  4. İlk defa çekiliş kazanıyorum. İnanılmaz mutlu oldum. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. morun her türüne aşığım. hangisi olursa seve seve kabulümdür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efendim, mor olsun da zaten başka ne olduğunun ehemmiyeti yok :) Bu ilk ama son olmayan sample çekilişimiz, E. Gülşen Gündüz Hanımefendiye nasip oldu. Katkınız için teşekkür ederim. Mutlu yıllar...

      Sil