22 Ocak 2018 Pazartesi

KWZ Secret Truth Mürekkep İncelemesi ve Çekilişi

Merhabalar, öncelikle dün son bulan "Carens Süet Kalemlik Çekilişi" ne katılan, güzel yorumlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Çekiliş sonuçlarına göre; kahverengi kılıfı kazanan sayın; Hasim Yildirim, krem rengi kılıfı kazanan ise sayın Gökçenur Oral oldu. Kazananları tebrik ederim, iletişim ve adres bilgilerinizi blogun web sürümündeki "bana ulaşın" bölümünden gönderebilirsiniz.


İnsanoğlu onbinlerce yıl, hatta daha da önce, hayatını devam ettirebilmek için saklamayı öğrendi ve binlerce yıl boyunca yiyeceklerini, eşyalarını doğadan ve diğer canlılardan saklamak zorunda kaldı. Gel zaman git zaman yazı kullanılmaya başlandı, siyasi teşekküller daha kompleks hale gelmeye başladı derken artık yazının da saklanması ihtiyacı olduğu bir ortam meydana geldi. Bunun sonucunda ateşe tutulduğunda belli olan maddeler ile yazılar yazıldı, doğanın nimetlerinden yararlanılarak görünmez yazılar ile gizli mesajlar alıcılarına ulaştırılmaya çalışıldı. 


Niye böyle bir girizgah yaptığımı merak ettiyseniz; elimizdeki mürekkep KWZ’nin Secret Truth mürekkebi, yazılırken görünmez olan 20-30 saniye sonra ortaya çıkmaya başlayan bir mürekkep, anlayacağınız oldukça ilginç...


Mürekkep öncelikle tamamen şeffaf , gördüğünüz gibi zaten şişede ve kalemde su varmış gibi fakat yazıldıktan sonra yaklaşık 30 saniye sonra son haline gelen renk koyu gri bir hal alıyor, gri rengi oldukça hoş ve göz alıcı, gölgeli ve biraz da koyu. 


Kuruma süresi ise 50 saniye civarında, oldukça uzun maalesef, yazılan yazının görülmemesi pratik olmamasına sebep oluyor, ve bununla birlikte geç kuruması da günlük kullanıma uygun olmamasının sebeplerinden, mürekkebin de böyle bir iddiası yoktur sanırım. 


Mürekkebin, farklılığına borçlu olduğu eğlenceli yanı, tercih sebebi olmasını sağlayacak esas noktası diyebiliriz. Biraz eğlenmek hepimizin hakkı değil mi? Fakat böyle spesifik mürekkeplerin değer verilen kalemlerde uzun süre tutulmamasını da şiddetle tavsiye ederim, neticede bu tür mürekkeplerin yapısı, standart mürekkeplere nazaran, kalemin damak ve piston sistemine zarar vermeye fazlaca eğilimli oluyorlar. 

Sadece fotoğrafların yetersiz olacağını düşündüğüm İçin bu kapsamda bu yazıda bir video olmasını uygun gördüm. 




Gelelim günün çekilişine, aşağıdaki şartları yerine getiren şanslı 1 kişi bu mürekkebin sahibi olacaktır.

Çekiliş Şartları

1- Benim izleyicim olmanız. (Bu şartı sağlamak için sitenin web sürümü görünümünde yazının veya ana sayfanın sağ tarafındaki ''izleyiciler'' panelinde ''Bu siteye katıl'' sekmesine tıklamanız yeterlidir. Mobil uygulamada sayfanın en altında yazan web sürümüne geçmeyi unutmayınız.) Bu şartı yerine getirmediğiniz taktirde maalesef çekiliş listesine dahil olamıyorsunuz. 

2- Bu yazıya 28 Ocak 2018 saat 18.00'a kadar "bu mürekkeple ilgili" bir yorum bırakmanız. (Mürekkep dışındaki yorumlar çekiliş dışı tutulacaktır)


Sevgiler
Historian


20 yorum:

  1. banyo edilen fotograf hissi birakti bende ama cok da gerekli bir buluş degilmiş. video için emeğinize saģlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba geçenlerde bir sitede görüp nasıl olduğunu merak etmiş, bilgi bulamamıştım incelemeniz için şahsım adına teşekkür ederim.Gri mürekkep kullanmıyor olsam da ilgi çekici görünüyor.Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Bu mürekkep için ismiyle müsemma desek yanlış olmaz sanırım. Şişenin içini çektiğiniz resmi görünce ilk başta anlam verememiştim. Dediğiniz gibi pek kullanışlı bir mürekkep değil lakin yine de ilginç bir karakteri varmış.

    YanıtlaSil
  4. Dolmakalem ve mürekkeplere ilk merak sardığımda aklıma gelen sorulardan biri şeffaf gibi görünüp sonra rengini veren mürekkep olup olmadığıydı. Bir de yazdıktan bir süre sonra tamamen uçup giden mürekkep var mıdır diye düşünmüştüm. İlk sorumun cevabını aldım. Şimdi bir de acaba kuruyunca başka renklere dönüşen versiyonları da olabilir mi diye düşünüyorum. Kısacası eğlenceli ve denemeye değer bir arkadaş olmuş kendisi. Detaylı paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Günlük kullanım için elverişli durmuyor ama videolarda çok ilgi çekici olduğunu düşünüyorum ( Yeni açtığım YouTube kanalım için güzel videolar çıkabilir ��) Ayrıca gri renkli mürekkepleri kurşun kalem hissi verdiği için seviyorum ✏️

    YanıtlaSil
  6. Özellikle şeffaf kalemlerde güzel olur ancak içinde mürekkep olduğunu unutup "buna niye su çekmişim" dersek araya gider ;)
    Ha birde şu eski hikayelerdeki limon suyu ile yazılan yazılar aklıma geldi. Gizli mesaj limon suyu ile yazılır sonra okumak için mum alevi üzerinde ısıtılan kağıtta yazı oluşurmuş.

    YanıtlaSil
  7. Söz uçar, yazı kalır; sözünü bu mürekkep ne güzel de kanıtlıyor.

    YanıtlaSil
  8. Günlük olarak kullanışlı olmasa da oldukça ilgi çekici gözüküyor evde oynarım bununla :))

    YanıtlaSil
  9. Oldukca ilginc bir murekkepmis umarim kanallarde tikaniklik yapmiyordur farkli bi yapisi var ise. Gri olmasi da cok hos.

    YanıtlaSil
  10. Bulutlu günlerin uyumlu rengi :)

    YanıtlaSil
  11. Gri mürekkep hiç kullanmadım. Hele ilgi çekici bu mürekkebi denemek isterdim doğrusu..

    YanıtlaSil
  12. Dolma kalem ile kullanım konusunda bu mürekkepleri denemeye çekiniyorum fakat cam kalem ile denemek istiyorum keza çok ilgimi çeken bir mürekkep. :)

    YanıtlaSil
  13. Şeffaf kalemler için eğlenceli bir alternatif olmuş bence denemesi de keyifli olacaktır . Ayrıca biraz sihirli numaralar göstermek için de kullanılabilir :)

    YanıtlaSil
  14. Gizemli ve ilginç buldum. Çok kullanışlı olmasa da ara sıra kullanılabilir...

    YanıtlaSil
  15. Çok ilginç. Bir anlıkta olsa insan kendini ajan filmlerinde oynuyormuş gibi hissediyor.

    YanıtlaSil
  16. ilginç bir deneyi olur aslında, eskiden soğan suyu ile yazılan gizli mektupları hatırlattı bana.

    YanıtlaSil
  17. Öğrencilerin bakışı altında sınıf defterini bu mürekkeple doldurduğumu düşündüm de epey eğlenceli olur herhalde :)

    YanıtlaSil
  18. potterland dünyasında, tom riddle'in günlüğünü bulmuş ve voldemort'la konuşuyormuş gibi bir his olsa gerek bu mürekkebi kullanmak. videolu anlatımdaki ilk çağrışım hemen o sahneyi canlandırdı kafamda :) çok eğlenceli görünüyor.

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. çok ilginç görünüyor. polaroid filmlerin oluşmasını bekler gibi eğlenceli bir histi yazının tamamlanmasını görmek.

    YanıtlaSil