17 Mayıs 2015 Pazar

Çantamda Hangi Dolma Kalemler Var?


Bugün, yaklaşık 1 haftadır çantamdan eksik olmayan üçlü hakkında bişeyler yazmak istedim. Dolma kalem kullananlar elbette bilir ki; bazen çok fazla kaleme mürekkep çekildiği olur, iki üç tane kalem yetmez, koleksiyondaki bir kalemi canı çeker insanın , belki de bir mürekkebin rengini özler sadece onunla iki satır yazmak için doldurulur kalem, bazen de gereklilik yüzünden artar bu sayı.



Böyle derken bir bakılır ki iki elin parmakları kadar kalem olmuş kullanımda, tabi böyle olunca çoğunun içindeki mürekkep bitmez, ''dursun yazarım sırayla'' denir. Fakat sıranın gelmesi uzun sürer buna kalemin içinde mürekkebi çok fazla bekletmeme kaygısı ile mürekkebi şişeye geri boşaltıp boşaltmama kararsızlığı eklenir. Sonra bir pazar veya başka bir gün bütün kalemler yıkanıp; ''çok fazla değil az ve öz kullanacağım'' denilir. Bu anlattığım durumu hemen hemen herkes yaşıyordur sanırım, ben çok da uzun olmayan bir zamana kadar yanımda 7-8 kalem ile geziyordum belki de bu bazılarına göre az bile olabilir, heves ve uğraşa duyulan sevgi buna sebep oluyor ama zamanla bu algı değişiyor diye düşünüyorum.



 Son zamanlarda görüldüğü gibi 3 kalem çantamda, bunlardan biri yazmayı unutmuşum ama içinde GVFC  Cobalt Blue olan Lamy 2000 , niye bu ikili diyecek olursak: kalemin daha klasik görünümlü olmasından sebep, ama bunun yanında spor bir havası da var, günlük hayatta biraz da resmi ve ağır kalemler lazım olabiliyor o yüzden de içinde mavi mürekkep koymayı uygun buldum. Cobalt Blue , GVFC'nin her mürekkebi gibi mavi rengi de harika. Kalın uçlarda daha da tok bir rengi var koyu mavi sevenler için günlük kullanım da en uygun renklerden herkese tavsiye ederim.



 Diğer kalemim ise benim kalemlerim arasında en sevdiğim ikili, içinde Iroshizuku yama-budo olan 1.1 uçlu TWSBI 540. Devamlı şekilde kullandığım ve her zaman yanımda bulunan ikilidir. Dolma kalemseverin düşecek olduğu bir ıssız adası olsa ve 3 kalem al deseler , 1. Sırada yer alır kendisi. 

Bu hafta  yanımda olan diğer kalem ise Noodler's ink Ahab esnek uçlu kalem, daha çok kesik uçlara ilgim olsa da, esnek uçlara biraz eğilmek için mürekkepledim kendisini pratik yapmamda bana yardımcı oluyor oldukça ıslak yazan performansı var içinde de yeni çıkan MB pink var oldukça sevdim kendisini daha önce kullandığım pembe mürekkep sadece iroshizuku tsutsuji idi , Montblanc daha tatlı geldi bana.



 Bunları okurken fotoğrafları da incelemiş olduğunuzu düşünerek çok da uzatmak istemiyorum, bu ara az ve öz dolma kalem kullanmaya kararlıyım, kalemin içindeki mürekkebin bitmesini görmek bana her zaman zevk vermiştir. İsterseniz sizler de hangi kalem ve mürekkepleri kullandığınızı yazabilirsiniz son zamanlarda. 

Sevgiler
Historian

12 yorum:

  1. Çok zevkli seçimler Lamy 2000 ve yama-budo ikilisi de benim sabitim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lamy 2000 için , ben de yama budo düşündüm ilk ama hem bahsettiğim sebepten hemde her kalemde yama budo kullanma isteğimi biraz frenlemem gerektiğini düşündüğümden engel oldum kendime. Cobalt blue dan sonra evrenin isteğine karşı çıkmayıp yama budo yu çekeceğim ama kesin:)

      Sil
  2. Bu hafta sadece Pilot 78G kullandım. Sailor Jentle Blue-Black ile son sınıf öğrencilerime bol bol izin kağıdı yazdım. Okulda tutmak çok zor bu mevsimde son sınıf öğrencilerini. Sailor da kalemde hiç durmadı, duramadı ayak uydururcasına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 78G de hangi ucu kullandiniz ve hangisi favoriniz? Merak ettim :)

      Sil
    2. B nib kesik uç kullanıyorum. F ve M nib de var elimde. Onlara hiç dokunma ihtiyacı duymuyorum kesik uç varken desem abartmış olmam :)

      Sil
    3. BB biraz fazla kalınca , F ise biraz fazla ince 78G de bana göre. Ben de kullandığınız gibi B seviyorum, iyi yazmalar :)

      Sil
  3. Açıkcası bu Dediğiniz ikilemi her kalem sever yaşamıştır :) ben prensip Gereği 3 kalemi hiç geçmedim . Ama bazen 3 lülerden mürekkebi kuruyan çok kalemim oldu.Bence bu kadar kalem kullanmaya iten asıl sebeb kalemlikte uzun süredir yalnız kullanılmadan atıl durumda olan kalemler.Sanki biraz haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor o kalemlere :) En Sevdiğim kalemimi bile bir sonra ki sefer de kullanmıyorum :) böylelikle hepsini kullanmış oluyorum :) Lamy 2000 i görmem üzdü beni.Daha 1 hafta önce gövdesini çatlattım :( Bu arada Mürekkep olarak en Sevdiğim mb Pink oldu. Sanırım listeme eklemeliyim.Yazınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum hepsine yer vermek istiyor insan , sanki o kaleme murekkep çekmeyince veya uzun uzun yazmayinca darılacak gibi geliyor :) Lamy 2000 için üzüldüm sanirım düşünce oldu ? :( pink alacaksanız çok geç kalmayın derim limitli seri olduğu için, tavsiye ederim :)

      Sil
  4. Her ne kadar hep 3 kalemle sabitleyeceğim kalemliğimi desem de hiç 3 rakamını göremedim ben de... Evden dışarı çıkmayan sabit mürekkepli kalemlerimle birlikte sanırım 6 kalemim mürekkepli itiraf ediyorum 7:( biri kullan at ama o sayılmamalı değil mi ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de oldukça mürekkepli kaleminiz varmış, tabi kullan at bizim tarafımızdan mürekkeplenmedıği için sayılmasa da olur. Kullan at larda beni şaşırttı memnunumum buara, kullanıyorum arada :)

      Sil
  5. Bu sıralar 1.1 uçlara ilgim arttı. İş ve günlük kullanım Aurora Blue (TWSBI Classic 1.1), Lamy Yeşil (Vista 1.1), Edelstein Amber (Noodlers Ahab), GVFC Garnet Red ( Platinum 3776 Bourgogne F)...mürekkebi bitirip kalemi temizlemenin keyfi bir başka olduğu için 5 kalem kapasiteli kalemlikle kendimi sınırladım. İlk zamanlar zor olsa da sonradan alışıyor insan:) Hislerimize tercüman oldunuz, elinize sağlık....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.1 Twsbi benim de uzun süredir kullanip çok sevdiğim bir ikili, son zamanlarda 1.5 uca olan ilgim biraz 1.1'e kaydı , günlük kullanıma daha uygun olduğu için.Aurora blue dediniz, harika bir renk özellikle bende 1.5 twsbi ile kullandım birara uyumları çok güzel, canım çekti şimdi. :) Yorumunuz için de ben teşekkür ederim. :)

      Sil