29 Ekim 2015 Perşembe

DIAMINE Shimmertastic Red Lustre Mürekkep İncelemesi


Blog yazılarına biraz ara verdikten sonra kaldığımız yerden son hızla devam etmek için bugün dolma kalem-mürekkep dünyasının yeni ürünlerinden birini sizlere sunmak istedim: Diamine Shimmertastic mürekkep serisinden Red Lustre. 

Diamine zaten çoğu dolma kalemseverin sıklıkla kullandığı mürekkep markalarından biri, hem renk skalası ile hemde fiyat/performansı ile haklı bi üne sahip. Sanıyorum uzun süredir beğeni toplayan J.Herbin 1670 serisinden sonra kullanıcılar arasında iyice popülerliği artan Sheen durumu Diamine firmasını da harekete geçirmiş olucak ki bu alana birde kendileri farklı bir tarz ekleyip pırıltılı mürekkep yaratmışlar. 


Serinin 10 tane rengi var ve bunların bazıları golden bazıları ise silver shimmer olarak ayrılıyor. İnce ve orjinal 50ml. cam şişeler şeklinde hazırlanmışlar. Fotoğraflarda görüldüğü gibi kuruma süresi iyi ve kalemlerle güzel uyum sağlıyor fakat yeni bir mürekkep olduğu için uzun vadede ne gibi etkilere sebep oluyor zamanla göreceğiz. 


Kalemin ucunun peçeteye silerken bile parlaklığın direkt görünüyor olması bana daha çok simli bir mürekkep kullanıyorum hissini verdi. Zaten kendileri de golden veya silver diye net bir ayrım yapmışlar burada sheenden ziyade parlaklık amaç edinilmiş ve bunu da gayet iyi  başarmışlar. 


Bu renge en yakın ya da karşılaştırılması merak konusu olan mürekkep J.Herbin Rouge Hematite olunca ikisini yanyana getirmeyi de faydalı buldum. Rouge Hematite daha canlı bir kırmızı alt tabana sahip durumda görüldüğü gibi.


Fransız-İngiliz çekişmesi tarihten de malumumuz bakalım mürekkep dünyasında durum ne olacak. 

Cumhuriyet Bayrami'miz Kutlu Olsun.


Sevgiler
Historian

7 yorum:

  1. Sanırım ben bu çekişmenin İngiliz tarafından yanayım:)Açıkçası Diamine mürekkepleri Herbin'lerden daha çok seviyorum o yüzden parıltılı mürekkep yapmalarına çok sevindim.Umarım dolma kaleme de Herbin 1670ler gibi sözüne edilen zararı vermezler biz de severek kullanırız.İncelemeniz için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan için bir sıkıntı yok bakalım nasıl devam edecek, sorun çıkacağını çok sanmıyorum kıvam olarak oldukça akışkan.Güzel bir atılım olmuş, şişeninde 50ml olması ayrı avantaj. Yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. merhaba ne hoş bloğunuz ve yazılarınız var takibe aldım bende beklerim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba gümüş efektli olanlarından denediniz mi acaba Historian Bey? İnternette yeşilini çok sık görüyorum tecrübe ettiyseniz fikrinizi almak isterim ben de almak istiyorum o yüzden soruyorum.Yazılarınızı merakla bekliyorum lütfen daha sık yazı yazın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gümüş renklisini de en yakın zamanda deneyimle fırsatı bulacağım, o da oldukça güzel duruyor yeşil alinabilir bence de. Teşekkürler :)

      Sil
  4. bu pırıltılı mürekkepleri nereden alıyorsunuz??

    YanıtlaSil