3 Nisan 2016 Pazar

Victorias Journals Reversible Bloknot


Bugün sizlere dizaynıyla ilginç bulduğum bir defterden söz etmek istiyorum.Defterimiz Keskin Colors Victorias Journals serisinden Reversible Bloknot.



Defterin dizaynı iki defterin bir araya getirilmesinden meydana gelmiş.Bu durum her ne kadar ilk bakışta göze hoş gelse de kullanışlılığı açısından değerlendirildiğinde maalesef sınıfta kalıyor. Kapaklarından birbirine yapıştırılmış olan iki defter, aynı zamanda birbirlerini iki lastik ile sarıyor.Bu iki lastiğin gerek yazmaya başlama sırasında insanı uğraştırma gerekse lastiklerin açılmasından sonra defterlerin iki tarafından sarkması bir kalabalık yaratmakta ve bu gibi sebepler kullanışlılığı minimuma indirmekte.


Hani ufak bir not alacak olsanız bile lastiklerle uğraşmamak için not almaktan dahi vazgeçebilirsiniz.Kısacası ben bu dizaynın amacını kavrayabilmiş değilim.


Boyutları 12x17 cm olan defterin içine baktığımızda 48 yaprak çizgili,48 yaprak da düz kağıttan oluştuğunu görmekteyiz.Dikişle tutturulmuş,kağıt gramajı belirtilmese de iyi perdahlanmış, 80 gsmlik bir kağıdın vereceği tepkimeleri denemelerim neticesinde gördüm.


Görüldüğü üzere dolma kalem,marker,highlighter kalem çeşitleri ile teste tabi tuttuğum kağıt ön yüzeyinde  herhangi bir sorun yaratmazken,  arka tarafında aynı şekilde iyi sonuç sundu.Elbette permanent markerin kağıt için yarattığı istisnai durum dışında.

Genel itibariyle seride bu sonucu verebilecek birçok farklı dizayn bulunduğundan dolayı bu defter olmasa da olur diyebilirim.

Sevgiler

Historian

5 yorum:

  1. Güzel defter. Tasarımı çok hoşuma gitti. İnceleme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Victorias Journal'ın kağıdı dolmakalemseverleri tatmin edecek düzeyde. Renklerde daha önceki modellerden tanıdık. Kapakta yumuşaktır büyük ihtimalle. Ama neden böyle bir tasarım denemişler ben de sizin kadar şaşkınım. Bu biraz, durgunluğa giren kadınların kuaförden çıkmış haline benzeyen bir defter olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt konusunda katılıyorum tatmin eder düzeyde, rahatça alınabilir bir defter dolma kalem severler tarafından :)

      Sil
  3. Keskin Color defterlerini genel olarak severim ama bu defterin tasarimi bana ilk bakis da dahil olmak uzere iaba geldi. Dediginix gibi lastikleriyle ugrasmak istemem.

    YanıtlaSil