5 Haziran 2016 Pazar

CARAN d'ACHE Chromatics Vibrant Green Mürekkep İncelemesi


Bugün yeşil bir mürekkebi konu edineceğiz.Genel olarak yeşil renkte Montblanc Irish Green tonları bana daha cazip gelmekte ve ona benzer mürekkep arayışlarımın sonucunda geçen gün Caran d'ache Vibrant Green'i gördüm.Belirli bir fiyatın üzerinde olan mürekkeplerde şişeyi almadan evvel eğer kartuş alternatifi varsa öncelikle deneme amaçlı kartuş almayı tercih ediyorum.Bu sebeple Caran d'ache Vibrant Green'in 6'lı,uluslararası,kısa tip kartuşunu aldım.


Kaweco Sport ile denemeye uygun gördüğüm mürekkep yukarıda da gördüğünüz gibi sonuçlar verdi.Renk Irish Green'in aksine mat bir yeşil ve belki de bir tık koyusu diyebiliriz.Gölgelenmesi oldukça iyi,kuruma süresi benim denediğim bütün Caran d'ache'larda olduğu gibi oldukça hızlı. Avrupa mürekkepleri genel itibariyle kuru bir formülasyona sahip bildiğiniz gibi ama Caran d'ache mürekkeplerin bazıları Avrupa tipi kalemlere bile kuru gelecek derecede. Nitekim denediğim Kaweco F uçta bile yazarken bu kuruluğu ziyadesiyle hissettim.


Bu denli kuru olmasına rağmen sevdiğim Montblanc Irish Green(sağ alt) ve Kaweco Palm Green'in(sol alt) yanına bu mürekkebi üçüncü olarak favorilerim arasına ekledim.Uygun bir kalem ve biraz da kalınca bir uçla kullanılmak şartıyla şişesini de kartuşlar bitince almayı uygun görüyorum. İyi haftasonları dilerim.

Sevgiler

Historian

4 yorum:

  1. Benimde en sevdiğim tondur kapalı yeşil. MB irish green'e yakın olarak kesinlikle GVFC Moss green ve diamine sherwood green'e bakmanızı şiddetle öneririm. Nedenini bilmiyorum ama Caran dache yeşil konusunda benden geçer not alamadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moss green kullanıyorum,GFVC'in diğer renkleri gibi oldukça başarılı bir ton fakat bahsettiğimiz renklere nazaran hayli koyu düşüyor. Diamine tavsiyenizi ise değerlendireceğim, çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Yazilar size mi ait acaba? Cok cok begendim, cok estetik duruyor, elinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kendi el yazım, çok teşekkür ederim.

      Sil