19 Ağustos 2016 Cuma

El Yazımın BuzzFeed Macerası



2006 yılında kurulan Amerikan menşeli, aynı zamanda bizim Onedio.com'un ilham kaynağı diyebileceğimiz haber-blog sitesi BuzzFeed bu hafta başında Instagram'da el yazısı içerikli takip edilebilecek hesaplarla ilgili bir haber yapmış. Tabi bu sırada bundan habersiz olan ve yine aynı sürelerde Instagram takipçilerimin fazlaca artmasına anlam getiremeyen ben daha sonra öğrendim ki bu 19 maddelik listenin içinde yer almışım.(bknz: @historian__)


Blogta da daha önce ders bazında göstermiş olduğum el yazımın bu kadar geniş çaplı olarak takdir edilmesi ve ayrıca Türkiye'de bu içerikli hesaplar arasında öncü olabilmek beni ayrıca onore etti. Bu listeye girmekteki katkılarınızın yadsınamaz olduğunu düşünmekle birlikte diğer güzel hesapları da merak edeceğinizi tahmin edebiliyorum. Yazıya göz atmak isteyenler buradan tam metne ulaşabilirler. 

Gerek yorumlarınızla gerek blogu okuyarak bana vermiş olduğunuz destek için teşekkür eder el yazımızın gelişebilirliğinin ne dereceye varabileceğini unutmayacağımız ve mutlu bir hafta sonu dilerim.



Sevgiler

Historian


15 yorum:

  1. Okuduğum anda çok sevindim fazlasıyla hakkediyorsun tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Ayaklar baş, başlar ayak oldu. İçi boş, içeriği kof hesaplar ve bloglar, öze dair zerre kıymeti olmadığı hâlde sırf ambalajı iyi olmasından mütevellit kıymet buldu.

    Cümleleriniz ortaokul öğrencisi seviyesinde. Ortalama 250-300 kelimelik söz varlığıyla yazdığınız yazılarda ne üslup var ne bir ahenk. Her paragraf anlatım bozukluklarıyla dolu; cümleler düşük, imla rezalet, noktalama işaretleri desen hak getire...

    Bre cahil, "Amerikan menşeili" ne demek? Menşeili değil, "menşeli" diye yazılır. Hiç mi kitap okumazsınız, sözlük de mi karıştırmazsınız?

    "Instagram'da el yazısı içerikli takip edilebilecek..." ne demek? Tamlama kuruluşlarından haberiniz olmadığı hâlde tavus kuşu gibi kabarmak ne cüret?

    "Ders bazında" ne demek bre aymaz? Sözlüklere bakın bakalım, baz sözcüğünün böyle bir kullanımı var mıymış?

    "Bu listeye girmekteki katkılarınız..." diye bir cümle kurmadan önce bir düşünün bakalım. Doğrusu "girmemdeki katkılarınız" olacaktı. Okuyun biraz yahu!

    Son fecaat ise "el yazımızın gelişebilirliğinin ne dereceye varabileceğini unutmayacağımız..." ifadesi. Buna hiç bulaşmıyorum, zira iler tutar yanı yok, düzeltmek imkânsız.

    Lütfen kitap okuyun, imla kılavuzu ve sözlük karıştırın. Beceriksizliğinizi izhar etmemek için kısa cümleler kurun, zira cümleleriniz uzayınca çorbaya dönüyor.

    El yazınız pek güzel maşallah, bunu da söylemeden geçmeyeyim. Ama dedim ya, tavus kuşu gibisiniz. Rengarenk tüyler, göz alıcı bir suret, fakat bet bir ses, kabih bir muhteva.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vah vah vah! Birilerinin kuyruğuna fena basmışız yahu. Ne olduğu belli olmayan size,uzun cevap yazmak istemiyorum aslında.Böyle saldırganca yorum yapmak için üşenmeyip bugün paravan hesap açan sizler Baş ve Akıllı. Kim oluğu bilinen, başkalarının yapacağı gibi yorumunuzu blogdan silmek yerine hiç kimsenin görmesinden çekinmeyen ben ise ayak ve cahil olayım. Sizin gibiler ne ise tam tersi olmayı arzuluyorum. Bu ne güzel bir cahilliktir böyle.

      Sil
  3. İnstagram kullanmıyorum internet ortamından baktım sayfanıza tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  4. El yazınız güzel, blog yazılarınızı da severek okuyorum. Takdir edilesi bir başarı elde etmişsiniz, kıskananların olması gayet doğal bir durum. Ülkemizden bir bloğunda böyle bir başarı sağlaması beni mutlu etti. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkasının başarısı ile mutlu olabilen ender insanlardan birisiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim...

      Sil
  5. Tebrik ederim, ülkemizden bloglarin uluslararası platformlarda yer alması bizi sadece gururlandirir. Basarilarinizin devamıni dilerim.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir olay bu. Tebrik ediyorum sizi.

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş bir olay. Tebrikler ve başarılar dilerim.

    YanıtlaSil