14 Haziran 2017 Çarşamba

Montblanc Unicef Turquoise


Birkaç haftadır yoğunluk sebebiyle yazılamayan blog yazılarına kaldığımız yerden devam ediyoruz; sırada bir mürekkep var. Mürekkeplerine zaafımın olduğunu az çok tahmin edebileceğiniz Montblanc, bu sene oldukça güzel ürünler çıkararak renk yelpazelerinde son yıllarda pek yer vermedikleri renklere yöneldiler.


Daha önce çıkan kırmızı, turuncu ve turkuaz renklerdeki: Winter Glow, Ink of Joy, Mahatma Gandhi, Balzac gibi 5 senden daha yaşlı veya yaklaşık olarak 5 seneye ulaşmış mürekkep renkleri; yakın tonlarda Shakespeare, Lucky Orange, Unicef  Turkuaz gibi renklerle, bana kalırsa oldukça başarılı şekilde,  tazelendi ve bizler de oldukça memnun olduk. 


Standart seri mürekkeplerini 60ml , limitli versiyonlarını ise  30ml çıkaran MB (Montblanc), Unicef için çıkardığı ürünlerden biri olan Encre Turquoise rengini yine 30ml şişelerin sahip olduğu formda fakat 50ml olarak çıkarmış ve kutu diğer limitli seride olduğu gibi ince karton, üstten açılır şekilde değil sert yapıda ve yandan çekmece stilinde açılır olarak yapılmış. Fiyatı da, 30ml olan Limitli seriden iki kat pahallı. 


MB'nin mürekkep kutularının ve şişelerinin altına koymuş olduğu "Best Before" ibaresinin son iki aldığımız-Lucky Orange ve Unicef- mürekkepte yer almadığını gördük, bu konu hakkında şirkete, mürekkep konusundaki yürüttükleri üretim şeklinde herhangi bir değişiklik olup olmadığını sorduk, gelen cevap üzerine yazıya bir edit ekleyeceğim.


Fotoğraflarda görüp hakkında fikir sahibi olduğunuz mürekkebin kendisi hakkında da bir kaç kelime ederek yazıyı sonlandıralım. Biraz geç kuruyan Unicef bu özelliği ile biraz şaşırttı, gerçi kullanmalara doyamadığım Pilot Heritage 92'nin ıslak yazımı da bunda rol oynuyor ama yine de daha kısa olmalıydı diye düşündüm, mürekkep denemelerinde  zaten  Rhodia dot kullandığım için kağıt yapısını burada sonuca etki eden bir unsur olarak ele almıyorum. 



Renk, benzer diğer iki mürekkebin yanında biraz açık fakat daha canlı olarak dikkat çekiyor, turkuazı sevenler için güzel bir seçenek olabilir İroshizuku'dan ucuz, Lamy'den pahalı... 

Sevgiler

Historian


3 yorum:

  1. tam da unicef mavisi olmuş. teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hakkını vermiş, ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Güzel mürekkep ve en sevdiğim renk, ama; pahalı.
    İnceleme için teşekkür ederim

    YanıtlaSil