5 Temmuz 2017 Çarşamba

KAWECO Perkeo Indian Summer


Yakın zamanda Kaweco firması yeni bir dolma kalem modeli piyasaya sundu ve ürün yelpazesini genişletti, bugün bu kalemi tanıyacağız; Kaweco Perkeo. 


Kalemin isminin ne anlama geldiği veya nerden esinlenildiğine dair her ne kadar Kaweco tarafından bir açıklama yapılmamış olsa da 'Perkeo' isminin 1702-1735 yılları arasında yaşamış, Heidelberg'te dünyanın en büyük şarap fıçısını koruyan cücesi ve aynı zamanda şehrin maskotundan geldiğini düşünmekteyim. Elinde bir şarap bardağı ile tasvir edilen cüceye; döneminde, şarap isteyip istemediği sorulduğunda İtalyanca neden olmasın anlamında "perché  no" diye cevap verdiği  ve kendisinin de isminin  Almanlar tarafından Perkeo olarak anılıp,  yer ettiği söyleniyor.  Bu bağlamda genelde kompakt-mini kalemler üreten firmanın daha uzun bir kaleme bu ismi vermesi biraz ironik olmuş. 


Perkeo, her biri çift renkli olarak toplam dört farklı renk kombinasyonuyla üretilmiş bir model.Kalemin ikisinin ucu siyah iken ikisinin ucu da standart gümüş renkte. Uçlar da  çelikten medium ve fine olarak üretilmiş. Ülkemizde ise sadece fine ucu satışta.


Kalem standart kartuşlar vasıtasıyla kullanılacağı gibi Kaweco konvertörler veyahut standart uyumlu konvertörlerle de kullanılabilir. 

Perkeo'nun plastikten mamul kapak ve köşeli kesim gövdesinin, sport serilerinden biraz daha kalın olması, ona sport serisinin klipsi'nin uyup uymayacağı konusundaki fikirlerimizi de boşa çıkardı, klipsinin olmaması ile biraz da Pilot Kaküno'yu andırdığını söyleyebileceğim kalemin bu yönü eksi hanesine yazılacak bir özellik olarak sayılabilir.


Fakat ucunun sorunsuz olması, renkleri ve fiyatı düşünülecek olursa oldukça olumlu bir model olarak değerlendirebiliriz.

Sevgiler
Historian

4 yorum:

  1. Birkaç kırtasiye de görmüşlüğüm vardı. Fazla kurcalamamıştım. Bakmak lazımmış. İnceleme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakmakta fayda var azizim. Yorumunuz için teşekkür ederim, kusuruma bakmayın bu yazıyı açamadığım için kaç kere cevap yazma teşebbüsünde bulundumsa da başarılı olamadım, şimdilik sorun haloldu gibi duruyor. Tekrar teşekkürler.

      Sil
  2. ben izmir d&r'dan medium uçlu olanlarından bulabildim belki yeni gelmiştir bilemiyorum.
    hem çok hafif bir kalem hem de sport serisinden biraz daha uzun olması çok iyi olmuş bence. fiyatına göre şahane bir kalem gerçekten de :)

    YanıtlaSil
  3. Bende dün d&r internet sitesinden 47 tl ye sipariş verdim medium uçluydu ptesi elime ulaşır muhtemelen merakla bekliyorum ilk dolmakalemim olacak efem.

    YanıtlaSil