19 Şubat 2018 Pazartesi

LAMY AL-STAR 2018 Special Edition Vibrant Pink


Herkese merhabalar, kalem dünyasındaki yenilikler hız kesmeden devam ederken bunları yakalama ve sizlerle üzerine sohbet edebilme çabamız da devam ediyor. 



Bugünkü kalemimiz Lamy Al-Star 2018 Special Edition Vibrant Pink... Kalemimiz herkesin elinden az çok geçmiş, günlük hayatta da sık sık kullanılan Lamy Al-Star olunca üzerine uzun uzun bahsetmeye gerek yok, bizim için önemli olan her yıl çıkan yeni renkler. 

Geçen yıl Pasific rengi ile baharda ülkemizde satışa sunulan Al-Star modelinin yeni rengi Vibrant Pink de bu ay sonuna doğru sanırım ülkemizde bulunmaya başlanacak. Bu kapsamda ve renginden mütevellit kalemin sahibi Mürekkep Faresi’ne teşekkür ederim.


Kalem konusunda bu tarz iddalı renklerin müşteri potansiyelini daralttığını düşünüyorum ama tabi koleksiyonluk malzeme olarak düşünenler için sorun olmayacaktır, benim için günlük hayatta kullanabilirliği bu sebeple zor, yine de tercih meselesi elbette. Kalemle birlikte piyasaya sürülen mürekkebin rengi ise Pilot Iroshizuku Tsutsuji ile kıyas edilmiş daha çok, Lamy’nin bir turkuaz veya dark lilac mürekkepleri gibi orijinal bir ton gibi gelmedi bana. 



Kendini belli eden bir renk olması ve çok da açık renkli olmamasıyla da dikkat çekmesi gereken notlar alırken veyahut önemli yerlerin altını çizerken tercih edilmesini sağlayabilir.

P.S.: Pelikan Smoky Quartz çekilişinin talihlisi; Gülşah Bulut olmuştur. Web sürümünde yer alan "Bana Ulaşın" sekmesinden kargo için isim, adres ve telefon bilgilerinizi iletebilir misiniz?

Sevgiler
Historian

19 yorum:

  1. Kalemin rengi de pek orjinal gelmedi. "İyice koleksiyon kafasına girdiler, ne yapsak alırlar" ruh haliyle üretime geçilmiş artık iyice

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen 2 yıl rengi güzeldi ama bu sene iki renk de falso.

      Sil
    2. petrol ve mor özellikle beklenen ve talep edilen renklerdi. ortada net bir talep olmayinca hedefi tutturamamislar sanki

      Sil
  2. Merhaba,

    Oldum olası Lamy'i bir türlü sevemedim. Tek sevdiğim Lamy 2000. Lamy kalemlerini çok aramam, ama; güzel renklerle bir uyum yakaladığı aşina.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lamy 2000'de sevilmeyecek gibi değil ki, herhalde Lamy markasının en azından Vintage kalemleri saymassak en rakipsiz kalemi.

      Saygılar benden.

      Sil
  3. Bu rengi tercih edenler de olacaktır muhtemelen fakat benim için en orijinal ve kullanımı rahat olan dark lilac. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dark Lilac bir mor sever olarak benimde yegane beğenimi kazanan bir renk oldu. Çok başarılı.

      Sil
  4. Rengi hanımlara hitap ediyor.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba;Lamy Al Star 2008 Raspberry’i almak nasip olmamıştı ben biraz onu andırdığını düşündüm.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bunu kaçırmayın o zaman bence...

      Sil
  6. Dark liliac'ı rengine kanarak aldım ama Lamy dolma kalemimle hiç anlaşamadım. Gerçi ben dolma kalem kullanmaya yeni yeni başlıyorum ve ne yazık ki sanırım normalden fazla bastırarak yazıyorum ki bu dolma kalem için iyi birşey değil. Eminim çok popüler bir renk olacak ama en azından elim biraz daha alışana kadar sanrım Lamy dolma kalemden uzak duracağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ki darc liliac son 3-4 senenin en iyi rengi, ama evet bastırarak yazmak hem çok yorar hem kalem için iyi değildir, biraz da kaleme izin vermek lazım harfleri oluştururken. Ben Lamy ile başlamıştım, köşeli tutma kısmının yaslandığı orta parmak ucu yeri gelir şişer, yeri gelir kemikleşmeye başlar uzun yazımlarda, o yüzden daha yumuşak geçişli tutma kısımlarına sahip kalemler ile başlamak ve bir süre devam etmek avantajlı olabilir kalem tutuşuna göre... Yorumunuz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  7. Galiba kadınlar için olmuş bu renk. Ben sevdim mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba biraz, olsun her sene bize de bir heycan yeni renkler :)

      Sil
  8. Vibrant purple da gUzel olurdu dark lilac'ı kaciranlar icin😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşündüm de, efsane bir renk olurdu. Yaparlar sanırım 3-4 yıla kadar, umarım daha kısa sürede yapılır tabi. :)

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil