26 Şubat 2018 Pazartesi

PELİKAN M805 Ocean Swirl Special Edition İncelemesi


Yeni bir haftadan herkese merhabalar, genelde yılın ilk ayları kalem dünyasında fuarların, lansmanların ve yeniliklerin ayları olunca ben de biraz kalem incelemelerine ağırlık verdim tabi. Bugün şöyle bir göz atacağımız kalem Pelikan M805 Ocean Swirl. 

*Soldan Sağa Pelikan; M150 Black-M200 Brown Marbled-M400 Brown Tortoise-M600 Green-M805 Ocean Swirl

Bazı bilgilerimizi tekrar edelim, Pelikan M serilerinde sonu sıfırla biten modeller 200, 400, 600 vs sarı yani altın detaylı; uçlar beyaz-sarı ,klips, kapak tepesi , piston bileziği gibi yerler ise altın rengi detaylara sahip. Sonu 5 ile biten modeller ise kalemimizde olduğu gibi 805, 605,405 vs gibi beyaz yani gümüş rengi detaylı ve tamamen beyaz uçlu. 


Tecrübe ettiğim kalemlerde gözlemlediğim kadarıyla tamamen beyaz altın uçların ise sarı altın uçlardan daha kalın olduğu. Bu 805 serisi için de geçerli bir durum. Kalemin gövdesindeki renk geçişlerinin yarattığı derinlik ise isminin hakkını veriyor diyebiliriz görüldüğü üzere. 

*Soldan Sağa Pelikan M805 Ocean Swirl-M800 Burnt Orange- M805 Demonstrator.

800-805'ler arasında ise şuanki favorim demo diyebilirim ama :) 

Sevgiler
Historian

8 yorum:

  1. bu gövde rengine aşık oldum sanırım. gerçi kapağı düz renk olsa daha iyi olabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,kapağı düz olunca daha klasik bir çizgisi oluyor, ve bu iyi bir nokta bana kalırsa.

      Sil
  2. Merhaba,

    Benim de kaç gündür takip ettiğim bir kalemdi. İncelemenizi görmek güzel oldu. Yazı denemesi koymamışsınız keşke nasıl yazdığını görseydik. Bu arada uc neydi?

    Saygı ve sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ucu EF tercih ettim, bahsetmeyi atlamışım ama yazı örneği için daha evvel incelediğim M805 Demonstrator kalem incelemesini yol gösterici olarak kabul edebilirsiniz aynı uç ikiside.

      Sevgiler ve saygılar.

      Sil
  3. Dediginiz gibi isminin hakkını veriyor. Ilk Yeliz hanımın storylerinde gormustum. Içinde saklı olan okyanus dalgaları dinginlik veriyor. Dolma kalemleri yeni tanımaya başladığım zamanlar gördüğümde gerçekten beni çok etkilemişti.

    YanıtlaSil
  4. İncelemeniz için teşekkür ederim. Beyaz altın ucun daha kalın yazdığını öğrenmiş oldum. Deneyimleme şansım olmadı ama bir gün almak kısmet olursa aklımda tutacağım bir bilgi. Kalemin rengi ayrı güzel onu da söyleyeyim.

    YanıtlaSil
  5. gördüğüm en güzel pelikan kalemlerinden biri :) daha önce görmediğim bir kalem teşekkürler inceleme için.
    altın renkli uca sahip olsaydı bu kadar beğenmezdim sanırım.

    YanıtlaSil
  6. Ceza mahkemelerinde sanık idam cezası ile mahkum edilince hakim, savcı ve ceza avukatı ellerindeki kalemleri kırarlardı.

    Bu eski adet devam ediyormu bilmiyorum ama böyle güzel bir kalemi kırmaya kimse kıyamaz bence. Böyle pahalı bir kalem kullanan bir ceza avukatı bu kalemi kıracağını hiç sanmıyorum.

    YanıtlaSil