26 Mart 2018 Pazartesi

DİAMİNE Earl Grey Mürekkep İncelemesi Ve Mini ÇEKİLİŞ


Merhabalar, bugün Diamine Earl Grey mürekkebi ele alıyoruz.  


Earl Grey rengi Diamine standart renk skalası içinde yer almayan, internette reddit sitesindeki dolma kalem grubu tarafından oylama ile rengine ve ismine karar verilmiş bir mürekkep o sebeple ingilizce kaynakları takip etmeyenler için duyulmamış olması gayet normal.


Earl Grey diyince aklımıza çay, çay rengi, kahve tonları filan gibi unsurlar gelse de mürekkep koyu gri bir renk, görüldüğü üzere ince kalemle yazıldığı taktirde siyaha çok yakın. 

Kuruma süresi biraz uzun 25 saniye civarında, bu günlük kullanım için bir dezavantaj fakat kuruyan mürekkebin dağılma yapmaması, sıcakların yaklaştığı göz önüne alınırsa avantaj olarak sayılabilir. Diamine kullananlar elbette karşılaşmışlardır, özellikle sıcak havalarda veya ellerimizin nemli olduğu başka bir vakit, yazdığımız yazıya dokunduğumuzda mürekkep dağılma yapar, Red Dragon, Majestik Blue gibi mürekkeplerde bunu maalesef daha fazla görürüz ama bu mürekkep için böyle istenmeyen bir durum yok. 


Rengin gölgelenmesi pek fazla değil yarı gölgeli diyebiliriz. Fotoğraflarda zaten fazla söze gerek bırakmıyor. Gri-siyah sevenler için iyi bir tercih olabilir ama kuruma süresini unutmamak lazım.


Sıra geldi mini çekilişimize, geçen yazımda takipçi sayısının 500'ü geçmesi nedeniyle çekiliş olacağının sinyallerini vermiştim bugün bu kapsamda mini bir çekiliş yapmayı uygun buldum. 

Çekiliş şartlarını sağlayan 1 kişiye fotoğrafta gördüğünüz bugünkü söz ettiğimiz 1 şişe Diamine Earl Grey 30 ml mürekkep ve 1 adet Schneider Glam Dolma Kalem hediye edeceğim.

Çekiliş Şartları

1- Benim izleyicim olmanız. (Bu şartı sağlamak için sitenin web sürümü görünümünde yazının veya ana sayfanın sağ tarafında ki ''izleyiciler'' panelinde ''Bu siteye katıl'' sekmesine tıklamanız yeterlidir. Mobil uygulamada sayfanın en altında yazan web sürümüne geçmeyi unutmayınız.) Bu şartı yerine getirmediğiniz taktirde maalesef çekiliş listesine dahil olamıyorsunuz. 

2- Bu yazıya  1 Nisan 2018 saat 18.00' a kadar yazıyla ilgili bir yorum bırakmanız

İyi şanslar.


P.S.: Kalemi merak edenler için; farklı bir yazı serisinde kendisine yer vereceğim. Mürekkep rengine uygun olduğunu düşündüğüm ve elimde fazladan bulunduğu için birini hediye etmek istedim.

Sevgiler
Historian




44 yorum:

  1. oyster grey'den daha net bir renk gibi gorunuyor. Kurşun kalem tadı verdi mi size de?

    YanıtlaSil
  2. Mürekkep kuruduktan sonra dağılma yapmaması güzel bir özellik. Özenerek yazılmış güzel bir yazının bir dokunuşla bozulması can sıkıcı olabiliyor.

    YanıtlaSil
  3. Hem kalem hem de mürekkep istek listemde yer alıyordu. Gri mürekkebe karşı biraz önyargılıydım açıkçası ama bu tonu hoşuma gitti. İnceleme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Denemiştim güzel mürekkep.
    Tam da dün bulduğum gri scrikss 71'e göre :)

    YanıtlaSil
  5. Kuruma süresi eksi gibi gibi duruyor.Ancak özenle yazilan arsivlik metinler icin ideal gibi

    YanıtlaSil
  6. Ben de katılmak istiyorum. Yazma serüvenime katkı olur.

    YanıtlaSil
  7. Ne zamandır aklıma olan bir renk, birtane alacağım, belki buradan kazanırım (:

    YanıtlaSil
  8. Earl Gray denince aklima direk çay geldi(Çok sevdiğimden olsa gerek :)) ama mürekkebin rengine çok uyum sağlamış ismi. Gri rengi çok güzel durmuş kağıdın üzerinde. Yavaş kuruması dezavantaj gibi görünsede mürekkebin dağılmaması her zaman önemli bir faktör emek verilen yazılarda. Umarım kullanma fırsatı olur 😊

    YanıtlaSil
  9. Özellikle bazı yazılsal metinler için gri mürekkep çok uygundur.

    YanıtlaSil
  10. Gri mürekkep kullanmak pek çekici gelmese de elde bulunduruyorum. Sılak kalemde siyah mürekkep benzeri görünüme sahip.

    YanıtlaSil
  11. Daha önceden bilgi verdiniz mi bilmiyorum ama keşke kalem hakkında da bir şeyler yazsaydınız.

    YanıtlaSil
  12. Earl Grey ismi bana da J. Herbin'ın Lie de Thé isimli mürekkebini hatırlattı ama sizin de belirtmiş olduğunuz gibi renklerinin bir alakası yokmuş.

    Schneider Glam hakkında bir şey yazmamışsınız. Daha önce incelendi de ben mi kaçırdım acaba?

    İnceleme ve çekiliş için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Gri mürekkep sevilmez mi?

    YanıtlaSil
  14. Güzel bir inceleme olmuş. Daha önce gri mürekkep denememiştim, denemeyi çok isterim:)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,

    Gri renk sevilmez mi? Dolmakalemi de merak etmiyor değilim.
    İnceleme için teşekkür ederim.

    Saygı ve sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. İnceleme çok güzel elinize kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. çok şık bir renk. özellikle de ambalajı harika.

    YanıtlaSil
  19. Cok guzel bir renk. Cok bilgilendirici bir inceleme olmus. Tesekkurler

    YanıtlaSil
  20. bordo renkli kaleme scrickks mi?

    YanıtlaSil
  21. Gri mürekkep kullanmadım merak ettim doğrusu.Kalem ile ilgili yazınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar, güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık. Diamine mürekkeplerin dağılması benim içinde can sıkıcı bir durum. Sürekli uzun ders notları vs yazdığımdan. Biraz elleyince de hemen dağılıyorlar. Sanırım bu durum, çok yoğun kıvamlı olmasından ve yazınca kağıtta yüksek satürasyonlu bir yazı bırakıp kağıda tam nüfuz edemeden buharlaşmasından kaynaklanıyor. Gri mürekkepler pek ilgimi çekmiyordu lakin bu renk çok hoş duruyor cidden. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. Ara renklere bayırlırım! Yazıyı okuyana kadar böyle bir mürekkebin varlığından bihaberdim,harika bir yazı olmuş Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. Elinize sağlık, kalemi hiç bilmiyorum ama mürekkebi merak ettim.

    YanıtlaSil
  25. Bu seri mürekkebi çok merak ediyordum, güzel bir inceleme olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  26. Dağılmayan mürekkep harika birşey çay türünün bir mürekkebe ilham olması da ayrıca güzel

    YanıtlaSil
  27. Tam da aradığım inceleme yazısı olmuş. Ben bu mürekkebi dağıtıcısı olan kırtasiyeye sorduğumda öyle isimde yok Grey var dedikleri için Grey olanı almıştım. Inoxcrom kalemim ile kullandığım Grey malesef pek akışkan yazım sağlamıyor. :( Earl Grey i yabancı sayfalarda görüp çok beğenmiştim ama isim benzerliği deyip aramaktan vazgeçmiştim ta ki bu yazıyı okuyana kadar. Aydınlattığınız için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  28. Cok guzel bir yazi olmus. Ben de denemek isterim. Murekkebin ismi de dagilmamasi da cok guzel.

    YanıtlaSil
  29. Gri mürekkep kullanmayı severim ama bu şişesi muhteşem olan mürekkebe denk gelmemiştim, bilgilendirici bir yazı olmuş özellikle kuruma süresi 25 saniye demeniz dikkatimi çekti, bunun için teşekkürler, kalem yazınızı da merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  30. Şişesi de rengi de harika.

    YanıtlaSil
  31. ne kadar güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş. şimdi geçmiş postlarınıza bakıp yeni şeyler öğrenme zamanı. emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  32. Şişe ambalajına bayıldım. Gri rengi çok güzel yansıtmış kağıda. Kalemde harika gözüküyor. Kalem yazısını sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  33. Hikayesi cok hosmus murekkebin Reddit icinde boyle bir baslik oldugunu bilmiyordum. Ayrica rengi de cok guzelmis. Incelemeniz icin tesekkurler 😊

    YanıtlaSil
  34. Gri mürekkepleri çok severim. Bu rengin tonu da çok güzelmiş. Doğrusu siz bahsedene kadar hiç ilgimi çekmemişti.

    YanıtlaSil
  35. En çok istediğim şey ileride kendime konvektörlü bir dolma kalem almak. İzledikçe böyle yazıları gördükçe mest oluyorum. Şimdilik online öğrenci işi dolma kalemlerim ve kartuşlarım ile devam ediyorum. İşe girince kesinlikle alacağım bir tane. Bu mürekkep rengi benim hoşuma gitti özellikle griliği çok iyi. Dolma kalemin yanı sıra çizimler içinde çok çok hoş olur. Yavaş kuruması tek kötü özelliği olsa gerek özellikle benim için çünkü çok sakar bir insanım kesin bir şekilde dağılır ben yazarken 🙈 ellerinize, emeğinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş (^^,)

    YanıtlaSil
  36. Diamine mürekkep denemedim hiç. Merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil
  37. Kaweco'nun ülkemize bir türlü gelmeyen gri ve turuncusunu ilk gördüğümde çok aramıştım gri mürekkep. Caran d'Ache'nin infinite grey'ini bulup vurulmuştum. Gri rengin neredeyse her yerde muazzam, asil duruşu mürekkepte de değişmiyor. 😌

    YanıtlaSil
  38. Islak yazimi sevdigim icin butun yazilarimi dolma kalemle yaziyorum ve murekkebin bu ozellikte olmasi ayrica daha cok hosuma gitti.bu murekkeple yazi yazmayi isterim.😉😊

    YanıtlaSil
  39. Harika! Kafamda kalan saçların renginde bir mürekkep.

    YanıtlaSil
  40. Diamine silver foxu denemistim, bana cok kuru gelmisti. Earl greyi merak ettim

    YanıtlaSil
  41. Bende Diamine Gray kullanmıştım. Güzel bir renk.

    YanıtlaSil
  42. Doğrusu net ve parlak renkli mürekkepler daha çok hoşuma gidiyor. Earl Grey biraz sönük kalmış :(

    YanıtlaSil