5 Mart 2018 Pazartesi

Şubat Ayında Okuduklarım


Mart ayından merhabalar, geçen ay bu yıl içinde ilkini yaptığım bir aylık okunanlar yazısına "Şubat Ayında Okuduklarım" ile devam ediyorum. Fotoğrafta gördüğünüz kitaplar, kitaplığın okunanlar kısmında yerini almışken bende şöyle bir iki kelime edeyim. Üst sıradaki üç kitap bu ay pek tutmadığım sevemediğim kitaplar oldular. 

'Paris Köylüsü', kitaplarda sürrealist üslubu sevmiyor oluşumu bir kez daha teyit etti. Hani baştan sona okursunuz da kitap ne anlatıyor diye düşündüğünüzde bir cevap veremezsiniz kendinize, yazar aklına o an ne geldiyse yazmıştır, öyle bir kitap. 'Yaz', içinde Albert Camus imzalı 8 öykü olan bir kitap. 'Yitik Paradigma' ise antropoloji konulu bir kitap, bilimsel temelli. Fakat biraz eski bir kitap olduğundan ve malumunuz bilimde hızla ilerleme kateden bir alan olduğu için; zaman, kitabı olumsuz şekilde etkileyen bir unsur olmuş. 

'Carmen', bir Fransız klasiği, romantik dönem Fransız edebiyatı için önemli bir kitap, çingene olan ve hiçbir erkeğe bağlanmayan Carmen ve onun için mücadele ederken hayatını oradan oraya sürükleyen bir adamın hikayesi. Eğlenceli ve tabiki trajik. 

'Pandanın Başparmağı' evrim ile ilgili bir kitap, 30 bölümde teorinin farklı noktaları ele alınmış ve dikkat çekilmiş tavsiye ederim. 

'Nagazaki' ise sıradan bir hayatı olan yalnız yaşayan Japon bir adamın evinde eşyalarının yer değiştirmesi ve bunu fark etmesiyle gerçekleşen bir takım olaylar yer alıyor, gerçek bir olaydan kitaplaştırılmış bir hikaye. 

'Uçan Spagetti Canavarının Kutsal Kitabı' ise, çok eğlenceli, uzun süredir merak ettiğim bir kitaptı, dinlere parodi bir din yaratarak ironiyle yaklaşan farklı bir kurgu. Pastafarian dininin temelleri ve öğretileri yer alıyor bunu da tavsiye ederim :) 

Maalesef bu ay kitap konusunda işler kesat geçti, yaklaşık 1250 sayfa ve 7 kitap, gerçi şubat kısaydı yapacak bişey yok. Bakalım mart nasıl geçecek. İyi haftalar.

Sevgiler
Historian

4 yorum:

  1. bence gayet güzel bir sayı, 7, kısa şubat için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ay hilebazlık yapıyorum 2-3 tane ince kitap seçtim, geçmem lazım kendimi :)

      Sil
  2. Kitapları not aldım. Nagazaki özellikle ilgimi çekti. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onu, ayrıca Uçan spagetti canavarını da tavsiye ederim. Bir göz atabilirsiniz. Diğerleri için birşey diyemem...

      Sil