23 Nisan 2018 Pazartesi

STEELPEN ICE Turkuaz Dolma Kalem Ve MONTEGRAPPA TURKUAZ Mürekkep İncelemesi


Bir hafta aranın ardından kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugün yazımızda bir kalem ve mürekkep ikilisi var; Steelpen Ice ve Montegrappa Turkuaz. 


Ankara’da Montblanc mağazasına defalarca gitmiş olmamıza rağmen hemen yanındaki Rotap’a daha önce hiç uğramamıştık, geçen hafta uğrayıp neler varmış diye bir baktık gitmişken bir şişe de mürekkep aldık. Esas iş kolu saat olduğu için kalem olayı biraz zayıf kalmış, mürekkepte de maalesef seçenek çok az idi, gelir mi diye sorduk gelmez dendi, ama yine de gidip görmek isteyenler Arjantin Caddesi'ndeki mağazalarına bakabilirler. 


Turkuaz renkli mürekkep, daha çok mavi-yeşil tonlarında. Son yıllarda aynı tonlara sahip mürekkepleri GVFC, Pelikan gibi markalar da çıkardı. Yine Diamine renklerinde de yakın renkler mevcut yani aman aman bir iş ortaya koymamışlar, gerçi böyle bir iddaları da yok sanırım zaten daha çok kalem üzerinden gidiyorlar. Görüldüğü üzere pek gölgelenmesi olmayan fakat çok hızlı kuruya bir mürekkep, o anlamda tercih sebebi olabilir, bu tarz bir arayış içinde olanlara öneririm. 


Gelelim kaleme, bu sefer kaleme göre mürekkebi değil mürekkebe göre kalemi seçtim, Steelpen çok da uzak olmayan bir zamanda yeni seri kalemler çıkardı, Pearl, Ice gibi. Elimdeki kalem Ice serisinden, modelin farklı renkleri de mevcut kırmızı, turuncu, beyaz gibi gövde şeffaf, uçları da renkli ve iridium point , uç seçeneği bulunmuyor standart olarak M uçlu. 


Esneme payı yok oldukça sert ama yazım kalitesi güzel, yaklaşık olarak 10 sayfa gibi bir yazı yazdım ve herhangi istenmeyen bir durum yaşamadım. Özellikle başlangıç kalemi olarak çok çok uygun, Lamy ile arasında 100 lira gibi bir fark olması sebebiyle, tercih için daha ön planda tutulabilir ilk etapta, ben boş Avrupa tipi kısa bir kartuşu doldurup öyle kullandım ikiliyi ve ikisinin iyi anlaştığını düşünüyorum. 

Tek olumsuz eleştiri getireceğim nokta klik sistemli kapanan kapağın biraz zayıf tutması, daha muntazam geçmesi iyi olurdu ama kendiliğinden açılacak kadar da zayıf değil tabi. 

Bugünlük yazımızın sonuna geldik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun.


Sevgiler

Historian

6 yorum:

  1. Bence çok güzel bir ikili olmuş :) Ben Pearl serisini de çok beğendim. Be imza için M ucu not tutmak için F ucu tercih eden bir kullanıcıyım. Yeni F uçlu Steel Pen serisi de sonunda geldi. Yanılmıyorsam Crystal idi serinin adı. Eğer deneyimlerseniz lütfen bizimle paylaşın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, evet görüntü olarak oldukça şık seriler çıkardılar ve fiyat/performans konusunda gerçekten iyi. Crystal modeli çok güzel görünüyor,elbette burada paylaşırım...Saygılar.

      Sil
  2. Renk çok etkileyici. Paylaşım için teşekkürler.

    Kanadalı Çizgi Romancı Seth'in Türkçe'ye çevrilen eserini yorumladım. Aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

    https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/09/cizgi-roman-yorumu-gucsuz-dusmezsen.html

    https://forestofnoreturn.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ben de steelpen ice oranla aldım M uçlu. Ama diğer M uçlu dolmakalemlerime göre kalın ve bol mürekkepli yazıyor? Normal mi bilemedim ? Kalın yazdığı İçin de kurumuyor tabi. Lamy M uç o kadar kalın değil örneğin :( bilemedim yorum yapabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oranla=orange demek istemiştim :)

      Sil
    2. Aynı durum bende de var, Orange M uçlu fakat sanırsın B uçlu :) öyle kalın ve mürekkepli yazıyor

      Sil