10 Temmuz 2016 Pazar

Kırtasiye Alışverişim ve Mini Çekiliş


Herkese merhaba, bugün herhangi bir kalemden, defterden veya kitaptan bahsetmek yerine bir kırtasiye alışveriş sitesinden bahsetmek istiyorum. Blogu başından beridir okuyanlar veya ilk yazılara göz atanlar hatırlayacaklardır ki, daha önce de Ankara'daki bir kırtasiye hakkında yazı yazmıştım ve çoğumuz ortak dertlerimizi dile getirmiştik. Ondan sonra da İstanbul'da işlerini hakkı ile yaptıklarına inandığım ve takdir ettiğim bir kırtasiyeden bahsetmiştim sonrasında ise blogdan Twsbi Eco fotoğraflarımı çalan bir alışveriş sitesinden daha bahsettim...

"Eleştiri" diyince akla olumsuz eleştiri gelse de, işlerini iyi yapan insanların olumlu şekilde eleştirilmelerini, takdir edilmelerini ve bizlere sundukları hizmetten memnunsak, ilgileri için teşekkür etmeyi ihmal etmememiz gerektiğini düşünüyorum ki yapılan doğru iş yapılmaya devam etsin, takdir görerek olumlu anlamda güdülensin. Bu konuya örnek olarak daha iki gün önce, yapılan bir deneyi okumuştum onu göstermek doğru olacaktır; İki deney grubuna ufak iki üç parçalık maketler verilerek bunların tanesini 3 dolardan yapmaları isteniyor. İlk grubun yaptığı her maket, sonrasında görebilecekleri bir yere konuluyor, ikinci grup ise yapılan maketler karşısında 3 dolarlarını alıyorlar fakat maketler direkt parçalanıp çöpe atılıyor. Aslında yapılan iş aynı maketi yap ve 3 doları al, fakat bir süre sonra maket başına verilen para giderek azaltılıyor. Yaptığı maketler göz önünde olan grup nerdeyse para almayana kadar işe devam etse de ikinci grup yaptıkları işin boşa gittiğini düşündükleri için kısa süre sonra, bu fiyata maket yapmam diyip işerini bırakıyorlar. Ülkemizde de durum bundan ibaret, hepimiz gün içinde işlerini layıkıyla yapmayan insanlardan bahsedip homurdanıp duruyoruz, ama olması gerektiği gibi hatta daha iyi yapılan bir işle, bir hizmetle karşılaştığımız zaman hangimiz gidip bunu yapana teşekkür ediyoruz ki? Ve işini kötü yapan insanla aynı kefeye konulduğunu hisseden insan, aynı eforu göstermeyi bırakıyor. Kısır bir döngü halini almış durumda sanırım bu durum...


Lafı çok uzattım, sonuç olarak takdir edilesi davranışlar gördüğüm vakit teşekkür etmeye veya bundan başkalarına bahsetmeye özellikle dikkat ediyorum ki güzel giden durumlar bozulmasın. Geçen hafta, daha yeni bir siteye sahip olan kalemlik.com dan alışveriş yapınca gördüğünüz ürünleri almıştım, gelecek haftalarda sizlere bahsedebilmek ve aynı zamanda müşteri ilişkilerini deneyimlemek için.Sağolsunlar ürünleri tertemiz ve sorunsuz şekilde elime ulaştırdılar ve içine de sizlerle paylaşmam için 3 tane Alassio Stifte Etui kalemlik koymuşlar, sitelerinin ismi ile de bağdaşan bu hediye jesti bana oldukça makul geldi ve bu çekiliş bu sebeple ortaya çıktı, üç şanslı kişi bu kalemliklerin sahibi olacak, renkleri ise katılımcıların mürekkep şenliklerinde sevip sevmedikleri renkleri belirttikleri yorumlardan da faydalanarak ben seçeceğim umarım sizler için sorun olmaz:)

ÇEKİLİŞ ŞARTLARI;

1- Benim izleyicim olmanız. ( Bu şartı sağlamak için sitenin web sürümü görünümünde yazının veya ana sayfanın sağ tarafında ki ''izleyiciler'' panelinde ''Bu siteye katıl'' sekmesine tıklamanız yeterlidir. Mobil uygulamada sayfanın en altında yazan web sürümüne geçmeyi unutmayanız.)

 2- Bu yazıya katıldığınızı belirten 14 Temmuz 2016 saat 20.00'a kadar bir yorum bırakmanız.Sağlıcakla kalın... 

 Not: Kendilerine www.kalemlik.com linkinden ulaşabilir, genişlemeye devam eden ürün yelpazesine bir göz atabilirsiniz.

Sevgiler
Historian


44 yorum:

  1. Merhabalar, izleyicinizim. Ben de şansımı denemek isterim. Sevgilerimle :)
    heybemdekihuzur@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Yazınız gayet yerinde ve güzel olmuş. Güzel, kaliteli yapılan her iş ve işlem takdir edilmeli ve desteklenmelidir. Eksik olanlar ise güzele teşvik edilmelidir.
    Ayrıca sonucu heyecanla bekliyor ve yazılarınızı takip ediyor olacağım...

    YanıtlaSil
  3. Yapılan güzel işlerin taktir edilmesi ne güzel. Bunu burada görmek daha da güzel. Kakemliğe de ihtiyacım var. Hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
  4. Yine herkese bol şans diyeyim öncelikle... Umarım bu kalemliklerin beşlisi de üretilir...

    YanıtlaSil
  5. Ben de şansımı denemek isterim. Kalemlerim için güzel bir ödül olacak. Herkese bol şans.

    YanıtlaSil
  6. Çok çok güzeller. Ben de şansımı denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Kırtasiye sitelerine oldukça ihtiyaç var. Ben de deneyeceğim kalemlik.com sitesini. Çekiliş şansı için teşekkür ederim. Bol şans herkese

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Ben de, ben de :) çok güzeller

    YanıtlaSil
  10. Guzel bi alisveris olmus, leuchttrum da yazinizi gormeyi cok isteriz. Rhodia ile kiyaslasaniz ne soylerdiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hemen aynı kulvarda, fakat Leuchtturm kağıtlarında bazı modeller arası kalite farkı mevcutken-dolma kalemde kırçıllanma gibi sorunların gözlenmesi- Rhodia kalitesi standart, bir tık önde kağıt olarak belki de iki tık. Fakat böyle güzel ciltli defterler konusunda ben Fiyat-kalite dengesini göz önüne alarak Leuchtturm'u hiç düşünmeden seçiyorum, daha zarif, uygun fiyatlı ve şık.

      Sil
  11. Mürekkepte kırmızı sevsem de kalemliklerde en güzeli yeşil görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. Çekilişe katılmak istiyorum.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Aynı ürünleri kendi sitelerinde göremedim. Belki de benim kazanacağıma bir işarettir bu. :)

    YanıtlaSil
  14. Güzel yazınız için sizi tebrik ederim. "Karşılık beklemeden iyiylik yapmak" günümüzde maalesef unuttuğumuz ve çevremizde bulamadığımız hasletlerimizden. Daha iyi nasıl anlatılabilirdi?

    YanıtlaSil
  15. Güzel yazınız için sizi tebrik ederim. "Karşılık beklemeden iyiylik yapmak" günümüzde maalesef unuttuğumuz ve çevremizde bulamadığımız hasletlerimizden. Daha iyi nasıl anlatılabilirdi?

    YanıtlaSil
  16. Güzel kalemlikler. Mürekkep şenliğini kaçırmışım :( bunu yakalayayım dedim.

    YanıtlaSil
  17. Bu modeli sitelerinde göremedim tek kalemlik modeller var sanırım bunlar iki veya üç kalem alıyor. Ben de şansımı deneyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin nezdinizde cevap vermiş olayım, sanırım bu kalemlikler tükenmiş, tekrar gelir diye düşünüyorum, o sebeple sitede yoklar şuan, iyi şanslar :)

      Sil
  18. Müspet eleştirinizi çok beğendim. Doğru işlerin güzel niyetlerin takdir ile pekiştirilmesi gerektiğini bir eğitimci olarak düşünenlerdenim. Umarım böylesi eleştiri yazılarınızın devamı gelir. :)

    YanıtlaSil
  19. Bayram sonu hediyesi...Hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
  20. Güzel bir site olmuş. Ellerine sağlık ve teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Sitedeki ürün çeşitliliği umarım kısa sürede, yayınlarınızı zevkle takip ediyorum çekiliş için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. şu hayatta beni en çok mutlu eden şeylerden biridir kırtasiyenin içinde dakikalarca durup ürünleri karıştırmak. ben bunu yaparken sessizce duran insanları veya sadece iyi davrananları elbette daha güzel yerlere koymak gerek.

    ben de katıldığımı belirtmek isterim. hem size hem de bu fırsatı sağlayan kalemlik'e teşekkürler.

    YanıtlaSil
  26. çekiliş için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  27. bu kez çıkmasını diliyorum. selamlar...

    YanıtlaSil
  28. Kesinlikle farklılık takdire şayan bir durum. Ayrıca düşünceleride çok hoş olmuş... Umarım ticaret hayatında hakettikleri yeri bulurlar... Herkese bol şans diliyorum...

    YanıtlaSil
  29. Kalemlik.com'a teşekkürler bu çekiliş fırsatı için iyi düşünmüşler. Umarım iyi yerlere gelirler zaten site içi ve ürün çeşitliliği bunu gösteriyor. Herkese bol şanslar...

    YanıtlaSil
  30. merhaba yeşil renk çok güzel bayıldım bakalım kısmet bende şansımı demek istedim kalemlik.com sitesini inceledim çok güzel olmuş ama bende ürünlerin tanıtım resimleri çok az daha fazla resim ile ürünler daha detaylı tanıtılabilir başarılar dilerim tüm katılımcılara bol şans

    YanıtlaSil
  31. Güzel şanslar. Site ziyaret edilmeli

    YanıtlaSil
  32. Merhaba,
    Öneri için teşekkürler. İyiyi az takdir ediyoruz, kötü işler yapanlar da herkes onlara mecbur sanabiliyorlar kendilerini. Bu döngüyü kırmak gerek, evet.

    YanıtlaSil
  33. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar yazınızı cok beğendim. 6 gün sonra olan doğum günüm için bunu çok içten istiyorum :) inşallah benim olur çekiliş için teşekkürler

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil